Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstol

Helsingin hallinto-oikeuden toimintakertomus 2021 julkaistu

Jaa

Hallinto-oikeus on pystynyt antamaan oikeusturvaa suhteellisen normaaliin tapaan, vaikka vuosi 2021 oli monin tavoin poikkeuksellinen. Hallinto-oikeuden toimintaan vaikuttivat muun muassa koronapandemian jatkuminen, muutto väistötiloihin sekä määräaikaisten virkasuhteiden suuren määrän aiheuttama henkilöstön vaihtuvuus.

Vuonna 2021 hallinto-oikeudessa ratkaistiin 6 430 asiaa, ja asioiden keskimääräinen käsittelyaika oli 9,7 kuukautta. Hallinto-oikeuteen tuli vireille yhteensä 6 575 asiaa. Ulkomaalaisasioiden määrä laski huomattavasti edellisvuoteen verrattuna. Hallinto-oikeuteen saapui kuitenkin edelleen eniten ulkomaalaisasioita (37 %). Seuraavaksi eniten saapui sosiaali- ja terveydenhuoltoasioita (31 %) sekä valtio-oikeuteen ja yleishallintoon liittyviä asioita (11 %).

Tilastojen lisäksi toimintakertomuksessa avataan asian käsittelyä hallinto-oikeudessa, esitellään poimintoja vuoden mittaan annetuista ratkaisuista sekä kerrotaan myös hallinto-oikeuden osallistumisesta lainsäädäntö- ja kehittämishankkeisiin lausunnon antajana tai kuultavana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkko Väänänen
tiedottaja
Puh.: 029 56 42 065
pirkko.vaananen@oikeus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstol
Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstolHelsingin hallinto-oikeuden tehtävänä on antaa oikeusturvaa hallintoasioissa. Hallinto-oikeus ratkaisee valtion, kuntien ja muiden julkisyhteisöjen päätöksistä tehtyjä valituksia ja hallintoriita-asioita. Helsingin hallinto-oikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Uudenmaan kunnat. Helsingin hallinto-oikeudessa käsitellään myös koko maan arvonlisävero- ja tullivalitukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin hallinto-oikeus - Helsingfors förvaltningsdomstol

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme