Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin harrastamisen ja liikkumisen 830 000 euron määräraha ehdotetaan jaettavaksi kymmenen hakijan kesken

Jaa

Helsingin kaupungin 830 000 euron määräraha lasten ja nuorten harrastamisen ja liikunnan li-säämiseksi tulisi jakaa 10 hakijan kesken, ehdottavat asiasta tänään 4.10. lausuntonsa antaneet kulttuurin ja vapaa-aika toimialan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojaostot. Varsinaisen päätöksen määrärahan saajista tekee kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta.

Vuoden 2018 toimialan talousarvion käsittelyn yhteydessä varattiin 900 000 euron erillinen määräraha kohdennettuun liikkumisen ja harrastamisen avustushakuun. Määrärahaa tavoitteli tällä hankehaun toisella kierroksella yhteensä 16 toimijaa, jotka oli karsittu ensimmäisen hakukierroksen lähes sadan toimijan joukosta. Toiseen vaiheeseen valittujen 16 hankkeen jatkokehittämiseen ja palvelumuotoiluun käytettiin 70 000 e.

Jäljelle jääneen 830 000 euron määrärahan saajiksi ehdotetut 10 ideaa edistävät parhaiten tavoitteena olevaa liikkumisen lisäämistä ja lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa, jaostot toteavat lausunnossaan.

Kymmenen kärkihanketta ovat rohkeita, ne tavoittavat uusia kohderyhmiä uudenlaisten toimintatapojen ja yhteistyömuotojen avulla. Lisäksi ehdotukset ovat realistisia ja toteuttamiskelpoisia ja niissä huomioidaan tavoiteltavan kohderyhmän oma tekeminen ja osallisuus, jaostot perustelevat.

Varsinaisen päätöksen määrärahan jaosta tekee jaostojen lausunnon pohjalta kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta 16.10.2018.

Ideahaku oli avoin rekisteröidyille kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön sektoreilla toimiville yhteisöille ja järjestöille.

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojaostojen ehdotus määrärahan saajiksi:

Barreto ry, Lähiökoutsi, 100 000 e
HELride Collective ry, Skeittikontti, 40 000 e
Helsingin Jalkapalloklubi Ry, Klubipallo, 49 000 e
Intomieliset ry, Break the Fight!, 120 000 e
Kuntoutussäätiö, Liike jatkuu - Tieto tukee, 140 000 e
Oranssi ry, FunNet -harrastusverkosto, 40 000 e
Pro Lapinlahti Mielenterveys-seura ry, Lapinlahden Löytäjät, 59 000 e
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry, SATAKOLKYT- 130 km                                       puhdasta liikkumisen iloa, 80 000 e
Wikimedia Suomi ry, Helsinki Rephotography, 52 000 e
Voimauttavan taiteen äärellä ry, Starttimylly, 150 000 e

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme