Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin harrastamisen ja liikkumisen 830 000 euron määräraha ehdotetaan jaettavaksi kymmenen hakijan kesken

Jaa

Helsingin kaupungin 830 000 euron määräraha lasten ja nuorten harrastamisen ja liikunnan li-säämiseksi tulisi jakaa 10 hakijan kesken, ehdottavat asiasta tänään 4.10. lausuntonsa antaneet kulttuurin ja vapaa-aika toimialan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojaostot. Varsinaisen päätöksen määrärahan saajista tekee kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta.

Vuoden 2018 toimialan talousarvion käsittelyn yhteydessä varattiin 900 000 euron erillinen määräraha kohdennettuun liikkumisen ja harrastamisen avustushakuun. Määrärahaa tavoitteli tällä hankehaun toisella kierroksella yhteensä 16 toimijaa, jotka oli karsittu ensimmäisen hakukierroksen lähes sadan toimijan joukosta. Toiseen vaiheeseen valittujen 16 hankkeen jatkokehittämiseen ja palvelumuotoiluun käytettiin 70 000 e.

Jäljelle jääneen 830 000 euron määrärahan saajiksi ehdotetut 10 ideaa edistävät parhaiten tavoitteena olevaa liikkumisen lisäämistä ja lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa, jaostot toteavat lausunnossaan.

Kymmenen kärkihanketta ovat rohkeita, ne tavoittavat uusia kohderyhmiä uudenlaisten toimintatapojen ja yhteistyömuotojen avulla. Lisäksi ehdotukset ovat realistisia ja toteuttamiskelpoisia ja niissä huomioidaan tavoiteltavan kohderyhmän oma tekeminen ja osallisuus, jaostot perustelevat.

Varsinaisen päätöksen määrärahan jaosta tekee jaostojen lausunnon pohjalta kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta 16.10.2018.

Ideahaku oli avoin rekisteröidyille kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön sektoreilla toimiville yhteisöille ja järjestöille.

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojaostojen ehdotus määrärahan saajiksi:

Barreto ry, Lähiökoutsi, 100 000 e
HELride Collective ry, Skeittikontti, 40 000 e
Helsingin Jalkapalloklubi Ry, Klubipallo, 49 000 e
Intomieliset ry, Break the Fight!, 120 000 e
Kuntoutussäätiö, Liike jatkuu - Tieto tukee, 140 000 e
Oranssi ry, FunNet -harrastusverkosto, 40 000 e
Pro Lapinlahti Mielenterveys-seura ry, Lapinlahden Löytäjät, 59 000 e
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry, SATAKOLKYT- 130 km                                       puhdasta liikkumisen iloa, 80 000 e
Wikimedia Suomi ry, Helsinki Rephotography, 52 000 e
Voimauttavan taiteen äärellä ry, Starttimylly, 150 000 e

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuuripalkinto Meeri Koutaniemelle, taiteilijapalkinnot Palefacelle, Valtteri Raekalliolle ja Milja Sarkolalle12.6.2019 00:00:00 EESTTiedote

Helsingin kulttuuripalkinto 2019 on myönnetty valokuvataiteilija, kuvajournalisti ja ihmisoikeusaktivisti Meeri Koutaniemelle. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa. Vuoden taitelijapalkinnon saavat rap-artistina tunnettu Karri ”Paleface” Miettinen, tanssitaiteilija ja koreografi Valtteri Raekallio ja näytelmäkirjailija, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Milja Sarkola. Taitelijapalkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme