Skanska Oy

Helsingin Jätkäsaareen uusia Hitas-asuntoja meren äärelle

Jaa
Skanska ja Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan asuntotuotanto ovat allekirjoittaneet sopimuksen 212 Hitas-asunnon rakentamisesta Helsingin Jätkäsaareen. Urakan arvo Skanskalle on noin 50 miljoonaa euroa. Skanska vastaa kohteen rakentamisen lisäksi myös sen suunnittelusta ja taloteknisistä asennuksista.
Havainnekuva Helsingin Ahdinlaiturista. Kuva: Arkkitehtiryhmä A6.
Havainnekuva Helsingin Ahdinlaiturista. Kuva: Arkkitehtiryhmä A6.

As. Oy Helsingin Ahdinlaituri rakennetaan osoitteeseen Länsisatamankatu 41, ja työt käynnistyvät huhtikuussa. Kohde valmistuu alkuvuodesta 2026. Taloyhtiö koostuu kolmesta 9–15-kerroksisesta rakennuksesta. Ylimpään kerrokseen sijoittuvat asukkaiden yhteiset saunatilat ja kattoterassi, josta on näkymä merelle. Lähes kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke.

Asuntojen lisäksi kohteeseen tulee neljä liiketilaa, joista yksi on suunniteltu ravintolakäyttöön. Helsingin Ahdinlaiturin katolle asennetaan aurinkopaneeleita kattamaan osa kiinteistön sähkönkulutuksesta, ja kohde on A-energialuokkaa.

”Ahdinlaiturin kohde täydentää ja saattaa valmiiksi Atlantinkaaren korttelikokonaisuuden, jota on rakennettu hyvässä yhteistyössä Skanskan kanssa. As. Oy Helsingin Ahdinlaituriin rakentuu erinomaiselle paikalle monipuolinen valikoima uusia Hitas-asuntoja helsinkiläisille. Pilotoimme tässä hankkeessa ensimmäistä kertaa urakkasopimuksen allekirjoittamista sähköisesti”, sanoo yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungilta.

”Olen iloinen, että yhteistyömme Helsingin kaupungin kanssa jatkuu tässä korttelissa. Rakennamme Länsisatamankadulle yhteensä kolme kohdetta, joista ensimmäinen on valmistunut 2021. Rakennusten jalustaosan tummempi tiiliverhous yhdistettynä ylempien kerroksien ruudukkoaiheen rytmittämään valkobetonijulkisivuun muodostavat koko korttelille yhtenäisen ilmeen”, kertoo tulosyksikön johtaja Mikko Vaittinen Skanskasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Mikko Vaittinen, puh. 0400 781 244 mikko.vaittinen[at]skanska.fi


Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, asuntotuotanto, yksikön päällikkö Merja Rukko, puh. 040 132 6848, merja.rukko[at]hel.fi.

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Havainnekuva Helsingin Ahdinlaiturista. Kuva: Arkkitehtiryhmä A6.
Havainnekuva Helsingin Ahdinlaiturista. Kuva: Arkkitehtiryhmä A6.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska Oy
Skanska Oy
PL 114
00101 Helsinki

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa 2 020 henkilöä Suomessa.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme