Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin juhlaviikonloppu tuo taiteen kaupunkiin ja koteihin 21.–23. elokuuta

Jaa

Taloyhtiöt saavat toivoa pihojaan intiimien korttelikonserttien näyttämöiksi osoitteessa helsinkifest.fi

Helsingin juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta uusi monitaiteellinen tapahtumakokonaisuus tuo taiteen elokuussa pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Helsingin juhlaviikonloppua vietetään 21.–23. elokuuta, ja sen kolme konserttikokonaisuutta nähdään Ylen kanavilla ja Areenassa. Luvassa on myös digitaalinen katugalleria, kun Platform Gátt -verkoston pohjoismaiset nuoret taiteilijat tuovat teoksensa kylään Helsinkiin.

“Juhlaviikonlopun ajatus syntyi halusta tuoda taide turvallisesti ihmisten lähelle, kun emme voi kutsua koolle suuria yleisöjä. Teemme taidetekoja kumppanien kanssa ja tarjoamme vapaan kentän taiteilijoille esiintymismahdollisuuksia. Elokuussa taide kuuluu kaikkialle!” sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari

Kolme Helsingin juhlaviikonlopun aikana kuultavaa konserttikokonaisuutta välitetään Yle Areenassa, ja osa konserteista esitetään suorina lähetyksinä Ylen tv- ja radiokanavilla. Perjantaina 21. elokuuta Helsingin kamarikuoro esittää 85-vuotisjuhlaansa viettävän Arvo Pärtin Passio-teoksen. Lauantain pihakonsertti 22. elokuuta on pyhitetty kevyelle musiikille, kun estradille nousevat Erja Lyytinen, Jesse Markin, Pariisin Kevät ja Ruusut.

Viikonlopun päättää erikoispitkä klassisen musiikin ja jazzin konserttikokonaisuus sunnuntaina 23. elokuuta, jonka ovat kuratoineet Eriikka Maalismaa, Minna Pensola ja Antti Tikkanen. Luvassa on vapaan kentän klassista musiikkia ja jazzia muun muassa Aki Rissanen Triolta, Tölöläbiltä, Elifantreelta ja defunensemblelta. Juhlaviikonlopun aikana nautitaan myös koko perheen ohjelmasta yhteistyössä OP:n Hippojen ja lasten suosikkiartisteihin kuuluvien Mimmien, FlipFlopin sekä Maukan ja Väykän kanssa. Kaupunkitilassa kuvattavien konserttien yleisöksi pääsevät esityspaikkojen asukkaat ja toimijat.

Juhlaviikonlopun aikana eri puolille kaupunkia levittäytyvät intiimit korttelikonsertit tarjoavat lisäksi helsinkiläisille taloyhtiöille mahdollisuuden toivoa huippuluokan taide-elämyksiä omille pihoilleen. Korttelikonserteille sopivia esityspaikkoja laidasta laitaan etsitään osoitteessa helsinkifest.fi parhaillaan käynnissä olevalla avoimella haulla. Lyhyitä, kotimaisten taitelijoiden luomia yllätysesityksiä toteutetaan yhteensä noin 20 kappaletta. Osa korttelikonserteista kuvataan ja striimataan verkon välityksellä.

Taide yllättää elokuussa myös kaupunkikuvassa, kun osa Clear Channelin digitaalisista mainospinnoista valjastetaan galleriakäyttöön. Open Art Gallery tuo pohjoismaisten nuorten taiteilijoiden teoksia kylään Helsinkiin yhteistyössä Platform Gátt-verkoston, Clear Channelin sekä HOK-Elannon ja Elisa Kulman kanssa.

Juhlaviikonlopun aattona Kiasmassa avataan Mika Vainion retrospektiivi 50 Hz. Lisäksi yleisöille on luvassa kaksi pienryhmille suunnattua teoskokonaisuutta. Esa-Pekka Salosen, Paula Vesalan, Tuomas Norvion ja Ekho Collectiven vuorovaikutteinen teos Laila koetaan Kansallisoopperan Alminsalissa. Noin 20 minuuttia kestävän teoksen pääsee kokemaan viisi henkilöä kerrallaan. Galleria Rankkaan pystytetään Homo Homo Sapiens -laboratorio, jossa tutkitaan ihmissielun muutoksia äärimmäisissä olosuhteissa yhdessä rajatun yleisön kanssa. Teokset ovat koettavissa 20. elokuuta alkaen. 

Helsingin juhlaviikonloppu 21.–23.8.2020. Lisätiedot ja korttelikonserttien haku: helsinkifest.fi.

Helsingin juhlaviikonloppua mahdollistamassa ovat pääyhteistyökumppanit Helsingin Sanomat, Elisa ja OP, sponsorit Accenture, HOK-Elanto ja Clear Channel sekä palvelukumppanit PunaMusta,  Heku ja Renault. Tapahtumaa on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.  

Helsingin juhlaviikonloppu on Helsingin tapahtumasäätiön tuottama tapahtuma. Helsingin tapahtumasäätiön tavoitteena on tehdä Helsingistä entistä vetovoimaisempi ja toimivampi tapahtumakaupunki. Helsingin tapahtumasäätiö kuuluu Helsingin kaupunkikonserniin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Gottleben, viestintäpäällikkö
laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvapankki medialle osoitteessa helsinkifestival.fi/media (käyttäjätunnus: pressi, salasana: huvila)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Strömmingsmarknaden introducerar strömmingsdelikatesser på Salutorget och på restaurangerna28.9.2020 08:50:00 EESTTiedote

Strömmingsmarknaden ordnas på traditionellt sätt på Salutorget i Helsingfors den 4–10 oktober. Nästan 30 fiskare från olika håll i Finland säljer strömmingsprodukter i båtar och försäljningsstugor. Skärgårdstorget, som byggs bredvid Salutorget, bjuder dessutom på andra höstsmaker och hantverksprodukter. Även restaurangerna i Torgkvarteren bjuder på strömming.

Stadin Silakkamarkkinat tuo silakkaherkut Kauppatorille ja ravintoloihin28.9.2020 08:45:00 EESTTiedote

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään perinteiseen tapaan Helsingin Kauppatorilla 4.–10. lokakuuta. Silakkatuotteita veneistä ja myyntimökeistä saapuu myymään lähes 30 kalastajaa eri puolilta Suomea. Kauppatorin kylkeen nouseva Saaristolaistori tarjoaa lisäksi muita syyskauden makuja ja käsityöläistuotteita. Silakalla ja muilla meren antimilla pääsee herkuttelemaan myös Torikortteleiden ravintoloissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme