Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot jakaa tuhat Taidelahjaa ympäri kaupungin

Jaa

Viime kesänä suuren suosion saaneet Taidelahjat ilahduttavat tänä vuonna entistäkin laajemmin, kuin kolmena Helsingin juhlaviikkojen viikonloppuna jaetaan yhteensä noin tuhat yleisölle maksutonta taide-esitystä. Taidelahjojen tilaaminen käynnistyy verkossa maanantaina 16. elokuuta.

Kuva: Niklas Sandström
Kuva: Niklas Sandström

Helsingin juhlaviikkojen aikana 19.8.–5.9. taide saattaa yllättää myös kotona, kun ympäri kaupungin jaetaan satoja Taidelahjoja yhteistyössä OP:n kanssa. Taidelahjat toimittaa joukko eturivin kotimaisia taiteilijoita muusikoista tanssijoihin, sirkustaiteilijohin ja runoilijoihin. Lahjan sisältö on yllätys niin tilaajalle kuin saajallekin, ja sen esittäjä selviää vasta paikan päällä. Lyhyet 5–10 minuutin esitykset toteutetaan esimerkiksi lahjan saajan pihalla tai parvekkeen alla.

Taidelahjojen avulla kuka tahansa voi tilata ainutlaatuisen taide-elämyksen Helsingissä asuvalle läheiselleen. Ensimmäiset, Juhlaviikkojen avajaisviikonloppuna 21.–22.8. jaettavat Taidelahjat tulevat tilattaviksi verkossa osoitteessa taidelahja.helsinkifestival.fi maanantaina 16. elokuuta klo 12 alkaen. Taidelahjoja voi tilata viikoittain aina seuraavalle festivaaliviikonlopulle. Toisen viikonlopun tilaukset käynnistyvät verkossa 23.8. ja viimeisen 30.8. 

Taidelahjan tilaaminen tapahtuu Counterpointin ja Helsingin juhlaviikkojen kehittämän sovelluksen välityksellä. Avoimena lähdekoodina luotu ja festivaalien käyttöön ympäri maailman jaettu sovellus mahdollistaa tilaamisen lisäksi Taidelahjojen hallinnoimisen ja reitittämisen, ja tekee näin lahjojen toteuttamisesta huomattavasti yksinkertaisempaa. Helsingin ohella Taidelahjoja on sovelluksen avulla välitetty jo Reykjavikissa, Bergenissä, Corkissa ja Vantaalla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Kuva: Niklas Sandström
Kuva: Niklas Sandström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin juhlaviikotHelsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, jota vietetään 19.8.–5.9.2021. Tarkat ohjelmatiedot osoitteessa helsinkifestival.fi. Liput tapahtumiin myy Ticketmaster Suomi.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot jakoi 1000 Taidelahjaa ja toi pihoille 50 Korttelikonserttia6.9.2021 15:09:26 EEST | Tiedote

Eilen 5. syyskuuta päättynyt Helsingin juhlaviikot toteutui suunniteltua suppeampana aluehallintoviraston linjausten peruutettua festivaalin esitykset 20. elokuuta alkaen. Tiukentuneet linjaukset olivat voimassa miltei päivälleen Juhlaviikkojen ajan samalla kun valtioneuvosto vielä päivitti koronastrategiaansa. Festivaalin avajaisiltana 19. elokuuta Musiikkitalossa soi Helsingin kaupunginorkesterin tulkitsemana Philip Glassin Heroes Symphony, joka tavoitti Musiikkitalon yleisön lisäksi Helsingin Sanomien kautta yli 11 000 striimikatsojaa. Senaatintorilla soi lisäksi Hilda Länsmanin, Tuomas Norvion ja Tapani Rinteen live-ääniteos Janet Echelmanin Helsinki Biennaalin ohjelmaan kuuluvan verkkoveistoksen 1.78 yhteydessä. "On turhauttavaa, ettei turvalliseksi suunniteltua Juhlaviikkojen ohjelmaa voitu toteuttaa kokonaisuudessaan. Korttelikonserttien ja Taidelahjojen avulla pääsimme kuitenkin tuomaan taidetta poikkeuksellisen lähelle ihmisiä, ja nyt suuntaamme katseemme vahvasti tulevaan” sa

Antaudu taiteelle – Helsingin juhlaviikot järjestetään 19.8.–5.9.2.6.2021 06:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin juhlaviikkojen kansainvälisiin tähtivieraisiin kuuluvat pioneerituottaja ja taitelija Brian Eno, koreografi Boris Charmatz, kuvataiteilija Janet Echelman, pianisti Vikingur Ólafsson sekä sopraano Nina Stemme. Festivaalin avajaisviikonloppuna Tokoinrannassa ja Huvilassa järjestetään uusi kolmipäiväinen klasarifestivaali Wonderfeel Helsinki. Lisäksi sadat Taidelahjat ja Korttelikonsertit yllättävät pihapiireissä ympäri kaupungin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme