Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kantakaupungin ajankohtaiset suunnitelmat esittelyssä Uutta kantakaupunkia –verkkotilaisuudessa 30. syyskuuta

Jaa

Kantakaupunki uudistuu – suunnitteilla on kymmeniä hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista mittavaan täydennysrakentamiseen. Keskustan toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi suunnitellaan myös liikennehankkeita sekä puistojen ja historiallisten arvoympäristöjen kunnostamista.

Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö / Anttinen Oiva Arkkitehdit
Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö / Anttinen Oiva Arkkitehdit

Illan aikana ajankohtaista tietoa saa muun muassa Teollisuuskadusta, Satamaradankatu 6 suunnitelmasta sekä Eteläsataman kehittämisestä. Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun katuremontti on alkamassa ja Kaisantunnelin eli rautatieaseman pyöräily- ja jalankulkutunnelin suunnittelu etenee. Kantakaupungin aluetta koskeva Länsi-Helsingin raitiotien yleissuunnitelma hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 15.9.2020. Myös Kruunusillat ja siihen liittyvät hankkeet kantakaupungissa tuovat mukanaan isoja muutoksia.

Verkkotapahtumaan voi osallistua kotisohvalta tai lenkkipolulta

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai kännykällä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Verkkotilaisuus on korona-aikana turvallinen tapa osallistua. Keskustan ja kantakaupungin suunnittelijat Helsingin kaupungilta pitävät etäyhteyksien avulla tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita.

”Koska verkkotilaisuus on monille meistä uusi ja vähän jännittävä kokemus, olemme tehneet osallistujille ohjeet sivulle hel.fi/asukastilaisuudet. Tilaisuuteen kannattaa kirjautua jo varttia ennen sen alkamista eli klo 16.15. Välineeksi suosittelemme tietokonetta tai vähintään tablettia, jotta esitykset karttakuvineen näkyvät hyvin. Kokeilemme tilaisuudessa yhteisen sanapilven tekemistä ja sitä helpottaa, jos käytettävissä on myös älypuhelin”, opastaa vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi –palvelussa. Kysely on avoinna 27.9. saakka. ”Niille, jotka eivät pääse osallistumaan juuri kysyisenä iltana, julkaisemme illan tallenteen verkkoon kahdeksi viikoksi. Lisäksi tuotamme verkkoon vastaukset illan aikana esitettyihin kysymyksiin, vaikkei niihin kaikkiin ehdittäisi tilaisuudessa vastaamaan”, lisää Antila-Lehtonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Antila-Lehtonen
vuorovaikutussuunnittelija
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö / Anttinen Oiva Arkkitehdit
Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö / Anttinen Oiva Arkkitehdit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 22.10.202022.10.2020 18:22:06 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 22.10.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 5.11.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 20.10.202020.10.2020 20:23:03 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 20.10.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme