Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kasvomaskikampanjalla halutaan turvata kaupungin elinvoimaa – ”Pidetään Helsinki avoinna. Kiitos, kun käytät maskia.”

Jaa

Helsingin tavoite on pitää kaupungin tarjoamat palvelut avoinna ja alueella toimivat palveluyritykset elinvoimaisina koronasta huolimatta. Samalla halutaan tukea sitä, että asukkaat voivat turvallisesti jatkaa arjen rutiineja ja muun muassa liikuntaharrastuksia. Jotta tämä onnistuisi, kaikkien apua tarvitaan. Kaupunki käynnistää tänään 2. marraskuuta Pidetään Helsinki avoinna -kampanjan, jolla haastetaan käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa ja aina kun lähikontaktin välttäminen on mahdotonta. Näin toimien estetään epidemian leviämistä ja mahdollistetaan palveluelinkeinojen toimintaa sekä aktiivista elämää kotien ulkopuolella.

Kuvalähde: Helsingin kaupunki
Kuvalähde: Helsingin kaupunki

Kaupungin viestintäkanavissa, sosiaalisessa mediassa ja ulkomainospinnoilla vähintään marraskuun ajan näkyvän Pidetään Helsinki avoinna -kampanjan tavoitteena on luoda myönteistä velvoitetta maskien käyttöön niille yli 15-vuotiaille, joilla ei ole käytön estävää terveydellistä syytä.

Rohkaisemalla maskien käyttöön kaupunki haluaa taata kaikille helsinkiläisille avoimena pysyvät ja turvalliset palvelut.

”Käyttämällä maskia suojaa paitsi itseään, myös muita. Kannustan kaikkia käyttämään maskia julkisissa tiloissa ja joukkoliikenteessä. On hyvä tehdä rutiini siitä, että kantaa maskia aina mukanaan. Näinkin pienellä keinolla voi olla hyvin myönteinen vaikutus epidemiatilanteeseen. Näin voimme edesauttaa sitä, että säästymme rankemmilta keinoilta, kuten aukiolorajoituksilta tai sulkemisilta”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö vähentää tartuntoja

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana tilanteessa, jossa tartunnan saanut esimerkiksi puhuu tai yskii. Maskin käyttö vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Laaja maskinkäyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu muun muassa huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Oman kampanjansa ohella Helsingin kaupunki on mukana 15–19-vuotiaille nuorille kohdennetussa koronaturvallisuuskampanjassa, joka käynnistyy sosiaalisessa mediassa myöhemmin marraskuussa. Helsinki toteuttaa kampanjan yhteistyössä Espoon, Vantaan, HUSin, Omnian ja HSL:n kanssa. Lisätietoja yhteiskampanjasta julkaistaan lanseerauksen yhteydessä.


Taustatietoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaviruksen kiihtymisvaiheessa oleville alueille antama laajennettu maskisuositus perustuu Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Euroopan tautikeskuksen (ECDC) suosituksiin ja näiden taustalla olevaan tutkimusnäyttöön.

Kaupungin palvelujen asiakkaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Vähävaraiset voivat hakea ilmaisia maskeja kaupungin maskijakelupisteistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Lotta Backlund, puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Kaupunginkanslian viestinnän mediapuhelin, puh. 09 310 26168

Kuvat

Kuvalähde: Helsingin kaupunki
Kuvalähde: Helsingin kaupunki
Lataa
Bild: Helsingfors stad
Bild: Helsingfors stad
Lataa
Image: City of Helsinki
Image: City of Helsinki
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi startup-yritysten kiihdytyspalvelu aloittanut toimintansa – Helsinki haluaa auttaa yrityksiä kasvamaan4.12.2020 12:36:20 EETTiedote

Helsingin kaupunki on aloittanut uuden liiketoiminnan kehitys- ja valmennuspalvelun. Se on kohdistettu kansainvälisille markkinoille tähtääville hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksille. Etenkin alkuvaiheen startup-yritykset kaipaavat usein pitkäaikaista tukea toimintansa käynnistämiseen ja NewCo Accelerator –niminen palvelu on luotu täyttämään tätä palveluntarvetta. Kiihdyttämön palvelut ovat ilmaisia ja yritykset voivat hakeutua niihin koska tahansa.

Helsinki Education Hubista tulee ainutlaatuinen oppimisen innovaatiokeskus3.12.2020 10:50:00 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman oppimisen pääkaupunki. Ensi vuonna kaupungin keskustassa toimintansa aloittava Helsinki Education Hub on konkreettinen askel kohti tätä tavoitetta. Se yhdistää ensimmäisenä maailmassa oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalaisen pedagogisen osaamisen, innovatiivisen oppimisympäristön ja akateemisen tutkimuksen yhtenäiseksi maailmanluokan vientituotteeksi.

Helsinkiläisten huolestuneisuus koronan vaikutuksista kasvanut keväästä3.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Lähes puolet helsinkiläisistä on huolissaan koronapandemian vaikutuksista omalle perheelle tai lähisuvulle, selviää uusimmasta Helsinki-barometristä. Tämä on suurempi osuus kuin vastaavassa kyselyssä keväällä. Kyselyaineisto koottiin puhelinhaastatteluilla ajanjaksolla 9.10.–6.11., joten tuloksissa ei näy vielä uusimman tautitilanteen vaikutus. Kyselyn tuloksia analysoidaan tarkemmin tuoreessa Kvartti-verkkolehden artikkelissa.

Helsinki ottaa käyttöön .helsinki-verkko-osoitteet – testbed.helsinki-sivusto kokoaa kaupungin tarjoamat kokeilu- ja kehitysmahdollisuudet2.12.2020 11:10:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki avaa 2. joulukuuta 2020 ensimmäisen .helsinki-päätteisen verkkosivuosoitteen. Uusien .helsinki-sivujen tavoitteena on parantaa Helsingin kaupungin verkkopalveluiden löydettävyyttä ja asiakaslähtöisyyttä. Ensimmäisenä uutena sivustona avautuu Helsingin kokeilualustatoimintaa esittelevä testbed.helsinki. Sivustolle kootaan keskeiset tiedot niistä mahdollisuuksista, joita yrityksillä on testata tuotteitaan yhteistyössä kaupungin kanssa. Uudet innovaatioiden kokeilualustat liittyvät Helsingissä muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin, oppimisympäristöihin, puhtaisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin sekä liikkumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme