Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupungille 50 000 euron lahjoitus liikuntavälineisiin

Jaa

Urlus-säätiö on lahjoittanut Helsingin kaupungille 50 000 euroa varhaiskasvatusyksiköiden liikuntavälineiden hankkimiseksi. Välineet hankitaan tasapuolisesti kaupungin eri osissa toimiviin suomen- ja ruotsinkielisiin varhaiskasvatusyksiköihin ja perhepäivähoitoon.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala hankkii lahjoitussummalla liikuntavälinepaketteja, jotka sisältävät mm. trampoliinin, erilaisia palloja ja mailoja. Liikuntavälineiden valinnassa on hyödynnetty Likes-tutkimuskeskuksen kyselyssä varhaiskasvatuksen henkilöstöltä saatuja vastuksia Liikkumisen olosuhteet varhaiskasvatusyksiköissä –kyselyyn.

Välinepaketteja hankitaan yhteensä 100 kappaletta ja niiden yksikköhinta on 500 euroa. Paketit jaetaan varhaiskasvatusalueille suhteessa hoidossa olevien lapsien määrään. Liikuntavälineet ovat tilauksessa ja ne toimitetaan lasten käyttöön syys-lokakuun aikana.

”Kiitämme lahjoituksesta, joka lisää liikkumista ja liikkumisen mahdollisuuksia varhaiskasvatuksessa.  Liikkuminen osana arkea edistää hyvinvointia ja terveellisiin elämäntapoihin kasvua”, sanoo Helsingin varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Liikkumisen lisääminen on Helsingin kaupungin strategian yksi kärkihankkeista. Yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on tukea ja kannustaa lapsiperheitä liikkumaan arjessaan monipuolisesti. Toisin kuin on totuttu ajateltavan, pienet lapset eivät olekaan aina liikkeessä, vaan istuvat arjessaan yllättävän paljon. Jopa 80 prosenttia alle kouluikäisistä lapsista liikkuu hyvinvointinsa näkökulmasta liian vähän. Viesti on huolestuttava, sillä tottumukset liikunnallisuuteen luodaan jo 3-vuotiaana. Liikunnallinen lapsuus ennustaa liikunnallisempaa elämänkaarta.

Urlus-säätiö järjestää 19.8.2020 palkintojenjakotilaisuuden johon kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta osallistuvat varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas ja päiväkodinjohtaja Mepa Elfving. Urlus on suomalainen säätiö, jonka tarkoituksena on käytettävissään olevilla varoilla tukea maan ja etenkin Helsingin seudun liikuntakasvatus- ja urheiluelämää sekä muutoin edistää maanpuolustuksellista ja muuta maan itsenäisyyttä tukevaa toimintaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Panu Hatanpää, pedagoginen asiantuntija, panu.hatanpaa@hel.fi, puh. 09 310 27095
Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja, satu.jarvenkallas@hel.fi, puh. 09 310 43368

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme