Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin kaupungille digitalisaatiojohtaja

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori julkisti tänään puheessaan Ratkaisu 18 -tapahtumassa, että Helsingin kaupunki rekrytoi digitalisaatiojohtajan.

Helsingin tuoreeseen strategiaan on kirjattu, että Helsingin tavoitteena on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki maailmassa. ”Kaupunki tarvitsee visionäärin johtamaan tätä liikettä. Siksi aion palkata Helsingin kaupungille CDO:n, eli digitalisaatiojohtajan”, Vapaavuori sanoo.

Uudessa kaupunkistrategiassa Helsinki on asettanut tavoitteekseen olla maailman toimivin kaupunki. Digitalisaatiolla on tämän vision toteuttamisessa aivan keskeinen rooli. Kaupungilla on jo käynnissä monia digihankkeita, ja avoimesta datasta on tullut jo elimellinen osa Helsingin kaupungin toimintaa. Helsinki tavoittelee asemaa digitalisaatiokehityksen uranuurtajana.

”Etsimämme CDO tuo kaupungille eteenpäin nojaavaa ajattelua. Digitalisaatiojohtajalla tulee olemaan vahva, itsenäinen asema. Hänen tehtävänään on olla digitalisaation mahdollisuuksien edistäjä kaikilla organisaation tasoilla”, Vapaavuori jatkaa.

Pormestari korostaa, että työympäristönä kaupunki tarjoaa tulevalle digitalisaatiojohtajalle poikkeuksellisia mahdollisuuksia. ”Maan pääkaupungin vieminen digitalisaatiokehityksen kärkeen on erittäin kiinnostava, jopa kansainvälisessäkin mittakaavassa merkityksellinen tehtävä. Työ tarjoaa kokeneelle visionäärille aidon mahdollisuuden kehittää kaupungin asukkaille maailman edistyksellisintä arkea.”

Kaupungistuminen vahvistaa kaupunkien merkitystä globaalisti entisestään. Digitalisaation mahdollisuudet joko käytetään tai jätetään käyttämättä kaupungeissa. ”Menestyvän kaupungin on oltava kehityksen kärjessä”, Vapaavuori painottaa.

Digitalisaatiojohtaja työskentelee kaupunginkansliassa, suoraan kansliapäällikön alaisuudessa. Digitalisaatiojohtajan haku käynnistyy lähiviikkoina.

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Laura Åvall, p. 050 361 7511

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16:27Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme