Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin kaupungille digitalisaatiojohtaja

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori julkisti tänään puheessaan Ratkaisu 18 -tapahtumassa, että Helsingin kaupunki rekrytoi digitalisaatiojohtajan.

Helsingin tuoreeseen strategiaan on kirjattu, että Helsingin tavoitteena on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki maailmassa. ”Kaupunki tarvitsee visionäärin johtamaan tätä liikettä. Siksi aion palkata Helsingin kaupungille CDO:n, eli digitalisaatiojohtajan”, Vapaavuori sanoo.

Uudessa kaupunkistrategiassa Helsinki on asettanut tavoitteekseen olla maailman toimivin kaupunki. Digitalisaatiolla on tämän vision toteuttamisessa aivan keskeinen rooli. Kaupungilla on jo käynnissä monia digihankkeita, ja avoimesta datasta on tullut jo elimellinen osa Helsingin kaupungin toimintaa. Helsinki tavoittelee asemaa digitalisaatiokehityksen uranuurtajana.

”Etsimämme CDO tuo kaupungille eteenpäin nojaavaa ajattelua. Digitalisaatiojohtajalla tulee olemaan vahva, itsenäinen asema. Hänen tehtävänään on olla digitalisaation mahdollisuuksien edistäjä kaikilla organisaation tasoilla”, Vapaavuori jatkaa.

Pormestari korostaa, että työympäristönä kaupunki tarjoaa tulevalle digitalisaatiojohtajalle poikkeuksellisia mahdollisuuksia. ”Maan pääkaupungin vieminen digitalisaatiokehityksen kärkeen on erittäin kiinnostava, jopa kansainvälisessäkin mittakaavassa merkityksellinen tehtävä. Työ tarjoaa kokeneelle visionäärille aidon mahdollisuuden kehittää kaupungin asukkaille maailman edistyksellisintä arkea.”

Kaupungistuminen vahvistaa kaupunkien merkitystä globaalisti entisestään. Digitalisaation mahdollisuudet joko käytetään tai jätetään käyttämättä kaupungeissa. ”Menestyvän kaupungin on oltava kehityksen kärjessä”, Vapaavuori painottaa.

Digitalisaatiojohtaja työskentelee kaupunginkansliassa, suoraan kansliapäällikön alaisuudessa. Digitalisaatiojohtajan haku käynnistyy lähiviikkoina.

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Laura Åvall, p. 050 361 7511

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

C21: Sote- ja maakuntauudistus heikentää merkittävästi suurten kaupunkien kykyä investoida8.2.2018 20:29Tiedote

Suomen 21 suurimman kaupungin johtajat ovat huolissaan, ettei sote- ja maakuntauudistuksessa tunnisteta kaupunkien merkittävää roolia hyvinvointiyhteiskunnan ja kasvun mahdollistajana. Uudistus ei ota huomioon millään tavalla suomalaisen kuntakentän erilaisuutta ja kuntien erilaisia rooleja. Uudistuksen vaikutuksia ei ole myöskään arvioitu kaupunkien johtajien mielestä riittävästi. Uudistukseen liittyvä epävarmuus ja näköalattomuus huolestuttavat suuria kaupunkeja, joiden tehtävä on pohtia kasvustrategioitaan pitkälle tulevaisuuteen. Maakuntien ja kaupunkien välinen epäselvä työnjako vaarantaa kansalaisten ja yritysten palveluiden toimivuuden. Riskinä on, että uudistus johtaa säästöjen sijaan julkisten menojen ja verorasituksen kasvuun. ”Kaupunkien liikkumavara kapenee ja riippuvuus valtion rahoituksesta kasvaa. Tämä ei ainakaan lisää kaupunkien mahdollisuuksia vastata ketterästi kasvun eteen tuomiin haasteisiin”, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo. ”Kaikki tahot ovat yhdessä tu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme