Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungilta uusi humanitaarinen avustus Ukrainaan lasten ja nuorten auttamiseksi

Jaa
Pormestari Juhana Vartiainen päätti kohdentaa kaupunginhallituksen vuoden 2023 käyttövaroista 100 000 euron avustuksen Suomen Unicef ry:n kautta täysimääräisesti humanitaariseen apuun Ukrainassa erityisesti lasten ja nuorten hyväksi.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt 24.2.2023 jo vuoden ajan. Huoli Ukrainasta ja sen kansasta on edelleen päivittäin läsnä. Helsingin kaupunki on osoittanut myötätuntoaan ja tukeaan humanitaarisen avun ja ukrainalaisia Helsingissä auttavien järjestöjen tuen kautta. Lisäksi kaupunki on tarjonnut sotaa paenneille palveluja, tukea ja ohjeita. Tuen osoittamista myös jatketaan. Uusin avustus kohdennetaan ukrainalaisten lasten ja nuorten auttamiseen.

”Humanitaarisen avun tarve on Ukrainassa valtava. Ukrainalaiset lapset ja nuoret ovat kärsineet hyökkäyssodan vaikutuksista jo vuoden ajan puhumattakaan sodan pitkäaikaisista vaikutuksista. He tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen ja avun. Kokonaisharkinnan perusteella apu on tarkoituksenmukaisinta toimittaa rahana. Rahoitus suunnataan maailman vaikutusvaltaisimmalle lastenjärjestölle Unicefille, joka toimii Ukrainassa aktiivisesti ja jolla on pitkä kokemus sekä Ukrainasta että toimimisesta kriisitilanteissa”, pormestari Juhana Vartiainen toteaa.

Tiedote uutisoidaan Hel.fi-sivustolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Yhteyshenkilöt

Pormestari Juhana Vartiaisen erityisavustaja Teresa Salminen, puh. 040 865 6961, s-posti: teresa.salminen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

EU-parlamentin puhemies Roberta Metsola tapasi Helsingin, Espoon ja Vantaan johtoa10.3.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungintalolle kokoontui eilen 9. maaliskuuta pääkaupunkiseudun johtoa tapaamaan Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsolaa. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston Generators of Hope -keräyksestä, johon osallistuminen tuotti pääkaupunkiseudulla alkuvuodesta lähes 120 aggregaattia, generaattoria, lämmityslaitetta ja muuta laitetta Ukrainaan toimitettavaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme