Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungin ensimmäinen sateenkaariasukasilta pidetään 8.9.

Jaa

Helsingin kaupunki järjestää ensimmäisen sateenkaariasukasillan kaupungintalon tapahtumatorilla 8. syyskuuta kello 18–19.

Kuvassa on Helsingin kaupungintalo kuvattuna kesäkuussa 2018. Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kuvassa on Helsingin kaupungintalo kuvattuna kesäkuussa 2018. Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Tervetuloa seuraamaan tilaisuutta joko tapahtumatorille tai Helsinki-kanavalle. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu (40 henkilöä), ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä.

Helsingin kaupunki järjestää Helsinki Pride -viikolla ensimmäisen sateenkaariasukasillan kautta aikojen.

Tilaisuudessa ovat läsnä pormestari Jan Vapaavuori, sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Sanna Vesikansa, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pia Pakarinen ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki.
Tilaisuuden juontaa Kelet Ali, joka tunnetaan yhtenä Suomen ballroom-tanssikulttuurin kuningattarista ja elämäkerrallisen Kelet-dokumentin nimihenkilönä.

Ennakkokysymyksiä voi lähettää verkossa ennen asukasiltaa.
Ennakkokysymyksiin pyritään vastaamaan sateenkaariasukasillan aikana.
Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä, mikäli aikaa jää.

Tilaisuudessa pormestari ja apulaispormestarit kertovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistymisestä kaupungin toiminnassa. Kaupunki pyrkii sateenkaariasukasillan myötä lisäämään erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovatkin kaupungin keskeisimpiä arvoja, jotka luovat vahvan perustan maailman toimivimman kaupungin rakentamiseksi.

”Sateenkaariasukasilta on yksi kaupungin monista konkreettisista toimenpiteistä, joilla edistetään kokonaisvaltaisesti yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Kaupunki on sitoutunut omassa toiminnassaan turvaamaan kaikkien kaupunkilaisten ihmisoikeudet ja puuttumaan määrätietoisesti syrjintään. Kaikkien helsinkiläisten pitää voida kokea, että Helsinki on heidän oma kaupunkinsa, ja sateenkaariasukasilta on uusi avaus tämän tavoitteen saavuttamiseksi”, toteaa pormestari Vapaavuori.

”Helsingin kaupunki kehittää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa määrätietoisesti. Haluamme toimia suunnannäyttäjinä niin kansainvälisesti kuin valtakunnallisesti syrjinnänvastaisessa toiminnassamme. Kannustammekin myös muita kaupunkeja järjestämään sateenkaariasukasiltoja, jotta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvat asukkaat pääsevät kertomaan näkemyksiään palveluiden laadusta”, jatkaa pormestari.

Sateenkaariasukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai Helsinki-kanavalla

Helsingin kaupungin sateenkaariasukasilta järjestetään kaupungintalon tapahtumatorilla (Pohjoisesplanadi 11–13) tiistaina 8.9.2020 kello 18–19.

Tilaisuutta voi seurata sekä Helsinki-kanavalla suorana että myöhemmin tallenteena.

Ennakkokysymyksiä ja näkemyksiä illan teemoista voi lähettää pormestarille ja apulaispormestareille 7.9.2020 kello 10 saakka täältä

Tilaisuudesta voi keskustella sosiaalisessa mediassa tunnisteella #sateenkaariasukasilta.


Koronatilanne saattaa aiheuttaa muutoksia tilaisuuteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nitin Sood, yhdenvertaisuussuunnittelija, Helsingin kaupunginkanslia, p. 040 1902928, nitin.sood(at)hel.fi

Tuija Mustajärvi, tasa-arvosuunnittelija, Helsingin kaupunginkanslia, p. 040 188 2160, tuija.mustajarvi(at)hel.fi

Kuvat

Kuvassa on Helsingin kaupungintalo kuvattuna kesäkuussa 2018. Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kuvassa on Helsingin kaupungintalo kuvattuna kesäkuussa 2018. Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme