Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2020 -palkinto Suvilahti TBA:lle

Jaa

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2020 -palkinto on tänään myönnetty Suvilahti TBA -ravintola- ja tapahtuma-alan yritykselle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Kulttuuriteko-kunniamaininnat menivät Helsingin kävelyfestivaalille ja Radio Majavalle.

Ehdotuksia palkittavista haettiin Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan verkkosivuilla 9.11.-15.12.2020 kyselyllä, joka oli avoinna suurelle yleisölleVastauksia kyselyyn tuli yhtensä 194 kpl. 
 
Palkinnon saajasta ja kunniamaininnalla palkittavista päättää Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto.
 
Suvilahti TBA on ravintola ja tapahtuma-alan yritys, joka on kulttuurialalle vaikeana vuonna 2020 merkittävästi kehittänyt Suvilahteen tapahtumallisuutta. Suvilahti Summer- ja elo-syyskuun tapahtumat tuotettiin rajoitusten mukaisesti ja turvallisesti ja ne saivat paljon huomiota ja kiitosta muuten varsin hiljaisen kulttuuritarjonnan aikana. Järjestäjillä oli varsin suuri riski, jonka he kuitenkin kokeneella tuotannon järjestelyllä välttivät toteutumasta” perustelee palkitsemista kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Tuomas Finne.  

 
Kunniamaininnan saivat Vuonna 2017 aloitettu Helsingin Kävelyfestivaali ja Radio Majava.

 
Kävelyfestivaalissaesitellään Helsingin kaupunginosia, niiden kulttuuria ja historiaa. Oppaina toimivat asiantuntevat oppaat. Vuonna 2020 erikoisoloissa toteutettiin myös virtuaalimatkoja ja osallistujamääriä rajoitettiin. Radio Majava on puolestaan kalliolaisen, muusikkojen ja roudareiden kansoittaman suljettuun baariin perustama radioasema, joka tuottaa päivittäin ohjelmaa nettiin. Radio perustettiin tilanteessa, jossa niin muusikot, näyttelijät kuin roudaritkin menettivät työnsä ja vapaa-aikaa tuli sen tilalle.

 
Palkinto ja kunniamaininnat luovutettiin palkittaville kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan virtuaalisessa palkitsemistilaisuudessa 20.1.2021.  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas, kulttuurin edistämisen päällikkö 040 334 1204
Sampo Laurikainen, kulttuurituottaja 040 050 2993

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme