Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupungin lukioiden ja Stadin AO:n yhteishaun tulokset julkaistaan tänään

Jaa

Helsingin kaupungin ylläpitämiin lukioihin ja Stadin ammatti- ja aikuisopistoon yhteishaun kautta valittujen uusien opiskelijoiden nimet julkaistaan tänään. Kevään yhteishaussa kaupungin 14 lukiosta opiskelupaikan sai yhteensä 3067 ja Stadin AO:sta 2211 opiskelijaa.

Lukiot ja Stadin AO julkaisevat uusien opiskelijoidensa nimet omilla verkkosivuillaan, kun saavat tiedot Opintopolku-järjestelmästä. Nimilistoilla näkyvät vain niiden hakijoiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Hakijoille lähetetään kotiin myös hyväksymiskirje, jossa on tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Helsingin kaupungin lukioissa ja Stadin AO:ssa on yhteensä yhteishaussa hakeneille 5602 aloituspaikkaa. Kevään yhteishaussa näille paikoille haki 6259 ensisijaista hakijaa.

Helsingin kaupungin lukiot kiinnostavat koko Uudellamaalla

Kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 3067 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 3622. Suomenkielisiin lukioihin ensisijaisia hakijoita oli 3150 ja ruotsinkielisiin 472.

- Syksyllä voimaan tuleva uusi lukion opetussuunnitelma vahvistaa entisestään lukion houkuttelevuutta, kun työelämä- ja korkeakouluyhteistyön merkitys korostuu. Lisäsimme Helsingin kaupungin lukioihin paikkoja, jotta oppivelvollisuuden laajentuessa kaikille löytyy opiskelupaikka. Yhteishaussa tyhjäksi jääneitä paikkoja lukioista voi hakea vielä reilun viikon ajan, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Mäkelänrinteen lukioon ja Helsingin kielilukioon jäi avoimeksi paikkoja, jotka tulevat haettavaksi opintopolku-palvelun kautta. Haku näiden paikkojen osalta päättyy 29.6.
Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,27. Ruotsinkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,67. Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, sillä hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Helsingin kaupungin lukioita ovat Alppilan lukio, Brändö gymnasium, Etu-Töölön lukio, Gymnasiet Lärkan, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio, Tölö gymnasium ja Vuosaaren lukio.

Stadin AO:n monipuoliset koulutusvaihtoehdot vetävät hakijoita puoleensa

Stadin ammatti- ja aikuisopistosta opiskelupaikan sai 2211 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita Stadin AO:hon oli 2637. Suosittuja perustutkintoja tänä keväänä olivat lääkeala, hammastekniikka, media-ala, elintarvikeala, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja tietoliikennetekniikan ala sekä logistiikan ala. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto kasvatti suosiotaan tämän kevään yhteishaussa, kaikki tutkinnon peruskoulupohjaiset aloituspaikat valittiin täyteen.

- Stadin AO kiinnosti hakijoita jälleen yhteishaussa. Oppivelvollisuuden laajentaminen takaa nuorille oikeuden maksuttomaan koulutukseen. Jos opiskelupaikkaa ei kevään yhteishaussa saanut, jatkuvan haun kautta on mahdollista saada paikka Stadin AO:sta joustavasti myös yhteishaun jälkeen, muistuttaa Stadin AO:n kampus 3:n rehtori Marko Aaltonen.

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa Stadin AO:n tutkintoihin joustavasti ympäri vuoden. 

Laajennettu oppivelvollisuus velvoittaa jatkamaan toiselle asteelle

Tänä vuonna voimaan astunutta laajennettua oppivelvollisuutta sovelletaan ensimmäistä kertaa keväällä 2021 peruskoulun päättäneisiin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneisiin nuoriin. Oppivelvollisuus päättyy heidän osaltaan, kun he täyttävät 18 vuotta tai tätä ennen suorittavat toisen asteen tutkinnon.

Jokaiselle nuorelle on opiskelupaikka. Jos nuori ei saa paikkaa yhteishaussa, peruskoulun opinto-ohjaaja antaa hänelle ohjausta myös kesäaikana ja ohjaa jatkuvaan hakuun.
Oppivelvollisuutta voi suorittaa perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen väliin sijoittuvassa nivelvaiheen koulutuksessa. Nykyisiä nivelvaiheen koulutuksia ovat perusopetuksen lisäopetus (ns. kymppiluokka), lukiokoulutukseen valmistava koulutus (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA).

Näihin kaikkiin koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Nuorten työpajoille, oppisopimuskoulutukseen ja Stadin AO:n avoimiin opintoihin on jatkuva haku.

Lisätiedot

Lukiokoulutuksen päällikkö (suomenkieliset lukiot) Harri Korhonen, p. 09 310 86432

Ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors, p. 09 310 70077

Stadin AO:n apulaisrehtori Sari Slöör, p. 09 310 64093

Stadin AO:n kampus 3:n rehtori Marko Aaltonen, p. 09 310 84701

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Hälften av Helsingfors stads elever i de högre årskurserna upplevde att distansstudierna varit en utmaning – vårdnadshavarna ansåg att de hade fått tillräckligt med information om sitt barns framsteg i skolan21.6.2021 15:33:18 EEST | Tiedote

Helsingfors stad utförde på våren en enkät som riktade sig till eleverna i årskurserna 7–10 och som kartlade hur distansstudierna hade gått under våren och hur eleverna hade upplevt sitt välbefinnande under distansstudietiden. Eleverna upplevde åter att distansundervisningen varit en utmaning. Dessutom har ensamheten ökat. Vårdnadshavarna ansåg emellertid att de hade fått tillräckligt med information om sitt barns framsteg i skolan.

Helsingin kaupungin yläkoululaisista puolet koki etäopiskelun haasteellisena – huoltajat kokivat saaneensa tarpeeksi tietoa oppimisen edistymisestä21.6.2021 15:27:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki teki keväällä 7.-10. luokkien oppilaille kyselyn, jossa selvitettiin, miten kevään etäopiskeluaika on sujunut ja miten oppilaat kokivat hyvinvoinnin etäopiskelun aikana. Etäopetus koettiin edelleen haasteellisena ja yksinäisyys on lisääntynyt. Huoltajat kokivat saaneensa tarpeeksi tietoa oppimisen edistymisestä.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 15.6.202111.6.2021 13:47:43 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 15. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita tilahankkeita, kuten osoitteeseen Kutomokuja 3 toteutettavan päiväkodin tarveselvitys ja osoitteessa Riihitie 9 sijaitsevan päiväkoti Elkan hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi myös osoitteeseen Lohikäärmeenpolku 5 toteutettavien aikuisten perusopetuksen väliaikaisten lisätilojen tarveselvitys. Lisäksi esityslistalla on ruotsinkielisen koulun hankesuunnitelma osoitteeseen Pohjolankatu 45 ja Metsolan ala-asteen koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma sekä Stadin ammatti-ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen. Roihupellon kampuksen tilat suunnitellaan noin 3 000 opiskelijalle. Tilat tarjoavat opiskelijoille pedagogisesti monipuolisen, työelämään valmentavan ympäristön oppia. Osoitteeseen Holkk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme