Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupungin lukiot ja Stadin AO suosittuja yhteishaussa

Jaa

Kevään yhteishaussa Helsingin kaupungin ylläpitämistä 14 lukiosta opiskelupaikan sai 3 185 ja Stadin ammatti- ja aikuisopistosta (Stadin AO) 2 217 opiskelijaa. Stadin AO:n ja kaupungin lukioiden uusien, yhteishaussa valittujen opiskelijoiden nimet julkaistaan tänään 16. kesäkuuta.

Lukiot ja Stadin AO julkaisevat uusien opiskelijoidensa nimet omilla verkkosivuillaan. Nimilistoilla näkyvät vain ne hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Opiskelupaikan saanneille lähetään henkilökohtaisesti postia, jossa on tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta. Opiskelupaikka on otettava vastaan kesäkuun loppuun mennessä.

Helsingin kaupungin lukioissa ja Stadin AO:ssa on yhteishaussa hakeneille yhteensä 6 042 aloituspaikkaa. Kevään yhteishaussa näille paikoille haki 6 176 ensisijaista hakijaa.

Lukioissa korostuu työelämä- ja korkeakouluyhteistyö

Kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 3 185 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 4 130. Suomenkielisiin lukioihin ensisijaisia hakijoita oli 3 622 ja ruotsinkielisiin 508.

– Viime syksynä käyttöön otettu lukion opetussuunnitelma vahvistaa entisestään lukion houkuttelevuutta, kun työelämä- ja korkeakouluyhteistyön merkitys korostuu. Lisäsimme Helsingin kaupungin lukioihin paikkoja, jotta oppivelvollisuuden laajentuessa kaikille löytyy opiskelupaikka, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,25. ja ruotsinkielisissä lukioissa 7,75. Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, sillä hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Helsingin kaupungin lukioita ovat Alppilan lukio, Brändö gymnasium, Etu-Töölön lukio, Gymnasiet Lärkan, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio, Tölö gymnasium ja Vuosaaren lukio. Kaupungin lukioiden verkkosivut.

Stadin AO:ssa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja

Stadin AO:sta opiskelupaikan sai 2 217 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita Stadin AO:hon oli 2 046. Suosittuja perustutkintoja tänä keväänä olivat lääkeala, hammastekniikka, laboratorioala, media-ala, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja viestintätekniikka sekä logistiikka.

– On erittäin ilahduttavaa, että Stadin AO kiinnosti jälleen hakijoita yhteishaussa. Stadin AO tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet osaamisen hankkimiseen – meillä voi valmistua yli 50 eri ammattiin, jonka lisäksi voi opiskella myös lukio-opintoja ammattilukion kautta, kertoo ammatillisen koulutuksen päällikkö Maria Sarkkinen.

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea Stadin AO:n tutkintoihin joustavasti ympäri vuoden. Lisätietoa jatkuvasta hausta Stadin AO:n verkkosivulta.

TUVA-koulutus antaa valmiuksia toiselle asteelle

Oppivelvollisuus laajeni viime vuonna, joten jokainen yhdeksäsluokkalainen hakee opiskelemaan toiselle asteelle peruskoulun jälkeen. Jos nuori ei saa paikkaa yhteishaussa, peruskoulun opinto-ohjaaja sekä Ohjaamo Helsinki auttavat myös kesäaikana ja ohjaavat jatkuvaan hakuun.

Oppivelvollisuutta voi suorittaa myös perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen väliin sijoittuvassa tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (TUVA). Yhteishaun aikana TUVA-koulutukseen oli hakijoita 1237, joista 127 ensisijaista hakijaa.

Koulutuksessa saa tukea omien opiskelutaitojen kehittämiseen sekä alan ja jatkokoulutuksen valintaan. Koulutuksen aikana voi tutustua sekä ammatillisiin että lukio-opintoihin ja halutessaan korottaa peruskoulun päättöarvosanoja. TUVA kestää enintään vuoden (38 viikkoa), mutta opiskelija voi siirtyä joustavasti toisen asteen opintoihin jo aiemmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen (suomenkieliset lukiot), puh. 09 310 86432,
Ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors, puh. 09 310 70077,
Apulaisrehtori Sari Slöör, Stadin AO, puh. 09 310 64093

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Resultaten från den gemensamma ansökan publiceras – stadens gymnasier och Stadin AO populära16.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

I vårens gemensamma ansökan fick 3 185 studerande en studieplats på något av Helsingfors stads 14 gymnasier och 2 217 studerande en studieplats på det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO). Namnen på de nya studerande som har antagits till stadens gymnasier och Stadin AO i den gemensamma ansökan publiceras idag den 16 juni.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.6.202210.6.2022 10:10:15 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden viimeinen kokous pidetään tiistaina 14. kesäkuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on muun muassa maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelman 2018-2021 loppuraportti. Teemoina ohjelmassa olivat oppimisen edellytykset ja tuki, ohjaus ja neuvonta sekä henkilöstön osaamisen kehittäminen ja rekrytointi. Tilahankkeista lautakunnan esityslistalla on seuraavat tilat: - osoitteeseen Pinkkarinkuja 4 toteutettavan päiväkoti Nihdin hankesuunnitelma sekä uuden päiväkodin perustaminen - osoitteeseen Hillerikuja 4 käyttöönotettavien Hertsikan ala-asteen koulun lisätilojen tarveselvitys - osoitteeseen Kutomokuja 3 toteutettavan päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma - osoitteeseen Lääkärinkatu 8 toteutettavien Sophie Mannerheimin koulun lasten ja nuorten psykiatrisessa hoidossa olevien oppilaiden opetustilojen tarveselvitys Lautakunnan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme