Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungin maahanmuuttojohtajaksi Glenn Gassen ja työllisyysjohtajaksi Annukka Sorjonen

Jaa
Helsingin kaupungin maahanmuuttojohtajaksi on valittu Glenn Gassen ja työllisyysjohtajaksi Annukka Sorjonen. Gassen tulee johtamaan kaupungin elinkeino-osaston maahanmuuttoyksikköä ja Sorjonen työllisyyspalvelut-yksikköä.

Maahanmuutto ja osaavan työvoiman houkuttelu sekä suunnitteilla olevan työllisyyden hoidon vastuun siirtyminen valtiolta kunnille (TE2024) ovat molemmat mittakaavaltaan Helsingin kokoisessa kaupungissa laajat. Helsinki on ollut vuodesta 2021 mukana työllisyyden kuntakokeilussa, jossa työllisyyspalveluiden asiakkaina ovat olleet mm. kotoutujat, nuoret ja pitkään työttömänä olleet helsinkiläiset. Helsingin elinvoimaisuuden edellytyksenä on se, että yritykset ja työnantajat löytävät osaajia ja helsinkiläiset saavat töitä.

Gassen: Maahanmuutto lisää elinvoimaa Helsinkiin

Glenn Gassen siirtyy maahanmuuttojohtajan tehtävään Enter Espoon innovaatiojohtajan tehtävästä. Gassen vastasi Enter Espoossa Invest in -palveluista ja Espoon kaupungin konserniesikunnassa kansainvälisistä asioista. Hän on työskennellyt myös mm. Saksalais-Suomalaisessa kauppakamarissa. Koulutukseltaan Gassen on valtiotieteilijä ja EMBA. Uudessa tehtävässään Gassen aloittaa 3. huhtikuuta.

”Helsingin elinvoimaisuuden perustana on se, että helsinkiläisillä yrityksillä on mahdollisuus kasvuun. Kasvun esteenä monissa yrityksissä on osaajien saatavuus. Haluan omalla työlläni panostaa siihen, että maahanmuutto lisää entistä vahvemmin kasvua ja elinvoimaa Helsinkiin. Kaupungin rooli kotoutumisen edistämisessä tulee myös kasvamaan kotoutumislain uudistuksen (KOTO2024) muutoksen myötä”, Gassen sanoo.

Maahanmuuttoyksikkö vastaa Helsingin kaupungin maahanmuuton kokonaisuudesta ja sen koordinaatiosta kaupungin eri toimijoiden kesken.

Sorjonen: Työllisyyden kentällä isoja muutoksia

Työllisyysjohtajaksi valittu Annukka Sorjonen siirtyy tehtävään Helsingin kaupungin va. maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtajan tehtävästä. Sorjonen on toiminut aiemmin mm. palvelupäällikkönä Helsingin työllisyyden kuntakokeilussa sekä apulaisrehtorina Stadin AO:ssa. Koulutukseltaan Sorjonen on kasvatustieteiden maisteri. Työllisyysjohtajana Sorjonen aloittaa 1. maaliskuuta.

”Työllisyyden kentällä on tuloillaan isoja muutoksia TE2024 myötä, kun otamme vastaan laajan työllisyyspalveluvastuun kunnille. Muutosta on valmisteltu pitkään ja meillä Helsingissäkin työllisyyden kuntakokeilussa on päästy jo hienosti eteenpäin yhdessä henkilöstön sekä eri sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa”, Sorjonen sanoo.

”Meillä on todella tärkeä tehtävä luoda työllisyyteen sellainen palveluekosysteemi, jossa helsinkiläiset ja yritykset hyötyvät aidosti palveluistamme. Ja kun palveluista on hyötyä, voi Helsinkikin paremmin”, Sorjonen jatkaa.

Työllisyyspalvelut-yksikkö vastaa kaupungin työllisyyden edistämisestä, julkisten työvoimapalveluiden järjestämisestä sekä niihin liittyvästä kehittämisestä ja koordinaatiosta. Yksikön vastuulla on myös työikäisten kotoutumista edistävien palveluiden järjestäminen.

Lisätietoja:

Marja-Leena Rinkineva, Elinkeinojohtaja, p. 050 5599183

Avainsanat

Kuvat

Maahanmuuttojohtaja Glenn Gassen. Kuva: Sakari Röyskö.
Maahanmuuttojohtaja Glenn Gassen. Kuva: Sakari Röyskö.
Lataa
Työllisyysjohtaja  Annukka Sorjonen. Kuva: Sakari Röyskö.
Työllisyysjohtaja Annukka Sorjonen. Kuva: Sakari Röyskö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Lukiokoulutuksen suosio kasvanut Helsingissä – nuorten koulutuspoluissa kuitenkin väestöryhmittäisiä ja alueellisia eroja30.5.2023 10:47:38 EEST | Tiedote

Valtaosa helsinkiläisnuorista siirtyy peruskoulusta suoraan toisen asteen koulutukseen. Aiempaa useampi nuori hakee ensisijaisesti lukiokoulutukseen, ammatillisessa koulutuksessa suosio kohdistuu tiettyihin tutkintoihin. Nuorten koulutuspoluissa on Helsingissä kuitenkin väestöryhmittäisiä ja asuinalueellisia eroja. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tilastojulkaisusta Nuorten koulutus Helsingissä – polku peruskoulusta eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme