Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen juhlaparaatin kartta ja aikataulu on julkaistu

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen ajoneuvojen ainutlaatuinen juhlaparaati tuo pelastuslaitoksen kaupunkilaisten luokse. Paraati juhlistaa Helsinki-päivää sekä pelastuslaitoksen 160-vuotista historiaa turvallisesti 12.6.2021. Kalustona nähdään mm. vuoden 1929 Volvo-merkkinen paloauto.

Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos Antti Salminen
Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos Antti Salminen

Paraatissa nähdään pelastuslaitoksen museoautoja, hälytysajoneuvoja sekä sopimuspalokuntien kalustoa. Juhlaparaatin reitti kulkee lähes kaikkien kaupunginosien läpi ja kiertää lähiöistä pientaloalueiden kautta aina ydinkeskustaan asti, tiiviin kaupungin ympäriltä luonnon keskelle ja meren äärelle näyttäen Helsingin monimuotoisuutta. Reitin varrelta löytyy lukuisia hyviä katselupaikkoja, sillä juhlaparaatin reitti on yli 100 kilometriä. Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan pelastuslaitokseen omassa naapurustossaan. Paraati ajetaan poliisisaattueessa. 

Aikataulut ja tarkka reitti on julkaistu 

Paraatin aikataulun ja tarkan reitin voi tarkistaa verkkosivuiltamme osoitteesta hel.fi/pel .

Kartta löytyy osoitteesta https://kartta.hel.fi/?link=9UGERq . 

Pelastuslaitos on julkaissut jokaisesta juhlaparaatin reitin varrella olevasta kaupunginosasta tulostettavat kartat taloyhtiöiden ja toimijoiden ilmoitustauluille laitettavaksi. Tulostettavat kartat ja kalustoluettelo löytyy myös verkkosivuilta.

Aikataulu on suuntaa antava ja juhlaparaatia voi seurata sosiaalisen median kanavissa. 

Osana turvallista Helsinki-päivän viettoa 

Juhlaparaati ei ole varsinainen tapahtuma vaan tapa juhlistaa Helsinki-päivää turvallisesti koronarajoitteita noudattaen. Kaupunkilaiset voivat seurata paraatia omista ikkunoistaan, pihoiltaan tai teiden varsilta. Reitin varrella ei ole erillisiä tapahtumia, jotka kokoaisivat ihmisiä isompiin ryhmiin. 

- Ohiajo on kestoltaan lyhyt, eikä näin aiheuta altistumisriskiä yleisölle. Koko paraati lähetetään myös suorana Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen YouTube-kanavalla, kertoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen. 

Juhlaparaatin kohderyhmänä ovat kaikki helsinkiläiset, erityisesti lapset, nuoret ja perheet. 

- Perinteisesti Helsinki-päivänä olemme kutsuneet helsinkiläiset tutustumaan pelastusasemillemme, mutta tänä vuonna tuomme pelastuslaitoksen turvallisesti kaupunkilaisten luokse. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos Antti Salminen
Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos Antti Salminen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme