Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Helsingin kaupungin pelastuslaitos viettää 160-vuotisjuhlapäivää 1.10.2021

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos täyttää 160 vuotta perjantaina 1.10.2021. Näiden 160 vuoden aikana pelastuslaitos on kokenut monia muutoksia, esimerkiksi kun palolaitoksesta tuli pelastuslaitos vuonna 1991, jolloin Helsingin palolaitos ja Helsingin väestönsuojelukeskus yhdistettiin.

Tekniset varusteet ja ajoneuvot ovat kehittyneet valtavasti hevosvoimasta ja -kärryistä ja tornien palovartijoista lippuineen kaupunginosien oranssien hätäpuhelimien kautta vastaamaan tämän päivän pelastuslaitoksen tarpeita.

- Kaupungin vanhimpana virastona ja Suomen vanhimpana ammattipelastuslaitoksena kannamme hihamerkkiämme nöyränä, mutta ylpeinä. Olemme osaamisellamme jokaista helsinkiläistä varten, turvaamassa kaupunkilaisten turvallisuutta, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Keräilykortit juhlistavat pelastuslaitoksen vuosipäivää

Helsingin pelastuslaitos juhlistaa vuosipäiväänsä lanseeraamalla ensimmäisen erän keräilykorttien sarjasta, joka täydentyy jatkossa 51 kortilla. Keräilykorttien kuva-aiheina esitellään ajoneuvokalustoa, työkaluja ja henkilöstöä.

Ensimmäinen keräilykortti esittelee HE100:n eli johtokeskusyksikön, jota Helsingin pelastuslaitos käyttää suurten ja pitkäkestoisten tehtävien johtamiseen. Johtokeskusyksiköstä löytyvät tarvittavat tilat pelastustoimen kenttäjohdolle sekä muille pelastustoimintaan osallistuville viranomaisille.

Keräilykortteja on jatkossa jaossa erilaisissa tapahtumissa, joihin pelastuslaitoksen henkilöstöä ja kalustoa osallistuu.

- Keräilykorttien myötä haluamme esitellä monipuolista toimintaamme ja tuoda sitä lähelle helsinkiläisiä, joiden elämässä olemme vahvasti mukana, sanoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

Aiemmin juhlavuotensa aikana, Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta, Helsingin pelastuslaitos järjesti juhlaparaatin, joka keräsi kaupungin katujen varsille valtavasti ihmisiä ihastelemaan vanhoja ja uusia ajoneuvoja.

Lisätietoja:
Pelastuskomentaja
Jani Pitkänen
p. 050-433 69 05

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme