Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupungin työterveyshuollon kilpailuttamisen käynnistäminen etenee valtuustoon

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 16.5. kokouksessaan omalta osaltaan kaupungin työterveyshuollon kilpailuttamisen käynnistämisen. Kaupunginhallitus päätti myös kasvatuksen ja koulutuksen varhaiskasvatusjohtajan virkaan ottamisesta sekä tilaelementtien vuokraamisesta perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen käyttöön.

Helsingin tämän vuoden talousarviossa todetaan, että kaupungin työterveyspalveluista tullaan järjestämään laatukilpailutus, jolla parannetaan työterveyspalveluiden saatavuutta. Saatavuudella tarkoitetaan palvelun sijaintia, palvelun aukiolo- ja asiointiaikaa sekä monipuolisia palvelukanavia.

Kaupunginhallitus esittääkin kaupunginvaltuustolle, että kaupungin omana toimintana tuottamat työterveyspalvelut voidaan kilpailuttaa. Kilpailutus tulee järjestää niin, että työterveysliikelaitoksen henkilöstö siirtyy liikkeen luovutuksella kilpailun voittaneen toimijan palvelukseen.

Työterveys Helsinki vastaa työterveyspalveluiden tuottamisesta kaupungin toimialojen, liikelaitosten ja tytäryhtiöiden noin 40 000 työntekijälle. 

Lopullisen päätöksen kilpailuttamisen käynnistämisestä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto.

Varhaiskasvatusjohtajaksi Miia Kemppi

Kaupunginhallitus päätti ottaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatusjohtajan virkaan sosionomi (ylempi AMK) Miia Kempin. Kemppi siirtyy tehtävään Oulun kaupungin varhaiskasvatusjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2020. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Orimattilan, Järvenpään ja Heinolan kaupunkien varhaiskasvatusjohtajana sekä varhaiskasvatuksen palvelupäällikkönä Lahden kaupungilla.

Varhaiskasvatusjohtaja johtaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialallala varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelukokonaisuutta ja vastaa sen tuloksellisuudesta ja tavoitteiden saavuttamisesta.

Tilaelementeistä koostuvia lisätiloja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käyttöön

Kaupunginhallitus päätti vuokrata Parmaco Oy:ltä ja Adapteo Oy:ltä yhteensä 2 652 htm² laajuiset tilaelementeistä koostuvat lisätilat kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käyttöön Postipuiston alueelle Pohjois-Pasilaan.

Väliaikaiset noin 200 oppilaalle mitoitetut perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen lisätilat pyritään saamaan käyttöön 1.8.2022. Lisätiloja tullaan käyttämään joustavasti alueen muuttuvan palvelutarpeen mukaan ennen uudisrakennushankkeiden valmistumista kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käyttöön.

Tilaelementit siirretään Postipuistoon kahdesta muusta kaupungin kohteesta, joissa ne ovat jääneet tarpeettomiksi pysyvien tilojen valmistuttua. Tilaelementeistä viiden vuoden vuokra-ajalta maksettavien vuokrien ja investointikustannuksen kokonaissumma on yhteensä enintään 6 112 000 euroa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme