Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitukselta esitys kahdesta uudesta luonnonsuojelualueesta

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15.2. myös asettaa vaalilautakunnat sekä vaalitoimikunnat kuntavaaleihin. Kaupunginhallitus hyväksyi lisäksi Hakaniemen metroaseman pohjoisen sisäänkäynnin remontin hankesuunnitelman ja antoi lausuntonsa kestävän kaupunkielämän ohjelmasta.

Kaupunginhallitus päätti esittää kahta uutta luonnonsuojelualuetta Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Esitetyt alueet ovat Lauttasaaren selällä sijaitseva Ulko-Hattu ja Vallisaaren lounaispuolella sijaitseva Pitkäouri.

Pitkäouri on yksi Helsingin luonnonsuojeluohjelman 2015–2024 alueista ja sen suojelun tarkoituksena on arvokkaan pesimälinnuston sekä monimuotoisen kasvillisuuden säilyttäminen. Ulko-Hatun suojelun tarkoituksena on säilyttää luodon monipuolinen pesimälinnusto. Ulko-Hatun suojelualoite tuli alun perin Lauttasaari-seuralta.

Kaupunginhallitus asetti vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat kuntavaaleihin

Kaupunginhallitus asetti 25 vaalitoimikuntaa vuoden 2021 kuntavaalien yhteydessä laitoksissa järjestettävää ennakkoäänestystä varten. Kaupunginhallitus asetti myös 165 vaalilautakuntaa hoitamaan vaalipäivän äänestämistä Helsingin äänestyspaikoilla. Vaalilautakunnissa on jäseniä ja varajäseniä yhteensä 1650.

Kuntavaaleissa noudatetaan kaupunginvaltuuston vahvistamaa äänestysaluejakoa, jonka mukaan Helsingissä on 166 äänestysaluetta.

Hakaniemen metroaseman pohjoinen sisäänkäynti remonttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi Hakaniemen metroaseman pohjoisosan perusparannuksen hankesuunnitelman. Pohjoisen sisäänkäynnin uudistaminen toteutetaan vuonna 2019 saneeratun eteläisen sisäänkäynnin mukaiseksi. Samalla lippuhallitason liiketiloja laajennetaan ja lisätään. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuosien 2021–23 aikana. Remontin kokonaishinta on noin 8,4 miljoonaa euroa.

Pohjoisen sisäänkäynnin viereisille tonteille rakennetaan parhaillaan Lyyra-hankkeen rakennuksia. Lyyran alemmat liiketilat avautuvat suoraan Hakaniemen metroaseman pohjoiseen lippuhalliin. Pohjoiset sisäänkäynnit sekä Pisararadan hissivaraus rakennetaan osaksi rakennuksia.

Töiden vaiheistuksella pohjoinen sisäänkäynti pyritään pitämään koko remontin ajan käytössä ja suljetaan vain välttämättömien työvaiheiden toteuttamisen ajaksi. Hankkeella ei ole vaikutuksia metro- tai raitioliikenteeseen.

Vuonna 2019 keskimääräinen matkustajamäärä Hakaniemen metroasemalla oli noin 28 000 henkilöä. Tulevaisuudessa matkustajamäärien ennustetaan lisääntyvän alueen kehittämisen myötä ja etenkin Pisararadan rakentaminen nostaisi merkittävästi Hakaniemen metroaseman matkustajamääriä.

Lausunto kestävän kaupunkielämän ohjelmasta

Kaupunginhallitus antoi lausunnon Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY) luonnoksesta kestävän kaupunkielämän ohjelmaksi. Kestävän kaupunkielämän ohjelma on seudullinen ohjelma, jossa teemoina ovat ilmastonmuutoksen hillintä, sopeutuminen lämpenevään ilmastoon sekä kiertotalouden edistäminen. Ohjelmalla nostetaan materiaalitehokkuus paremmin esille seudun ilmastotyössä, ja siinä esitetään uusia toimenpiteitä ilmastonmuutokseen sopeutumiselle.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vaikuttavampia työllisyyspalveluja paikallisista lähtökohdista1.3.2021 07:35:00 EETTiedote

Suomen työllisyyspalveluissa eletään monella tapaa jännittäviä aikoja. Tänään maaliskuun 1. päivä alkaa työllisyyden kuntakokeilu, jossa suuri osa TE-toimiston asiakkaista siirtyy kokeilukuntien työllisyyspalvelujen piiriin. Kokeilulla etsitään keinoja tehostaa työnhakijoiden pääsyä töihin, koulutukseen ja muihin palveluihin. Lisäksi tavoitteena on päästä paremmin kiinni pitkäaikaistyöttömyyden syihin. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n käytöstä tulisi tehdä välittömästi25.2.2021 15:28:38 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 25.2.2021, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulisi tehdä päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanosta välittömästi kuitenkin niin, ettei se koske alle 12-vuotiaiden ohjattua harrastustoimintaa. Päätös tulisi voimaan 1.3.2021 ja jatkuisi 14.3.2021 saakka.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n käytöstä tehdään välittömästi ja 58 g §:n osalta mahdollisimman pian23.2.2021 15:35:49 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n toimeenpanosta välittömästi. Lisäksi koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että aluehallintovirasto tekee päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n ottamisesta pääosin käyttöön mahdollisimman pian.

Korona verottaa Helsingin väestönkasvua mutta tuskin pysyvästi22.2.2021 12:15:46 EETTiedote

Helsingin väestönkasvu näyttää jäävän vuoden 2020 osalta vain lievästi edellisiä vuosia matalammaksi. Ennakkotietojen mukaan kaupungin väkiluku kasvoi koronavuonna alle 4 000 asukkaalla. Aiempien vuosien perusteella voidaan silti olettaa, että ilman koronaa väestönkasvu olisi ollut jopa 6 000 asukasta – selvästi edellisvuosia enemmän. Tiedot selviävät uusimmasta kaupunkitutkimuksen Kvartti-lehdestä.

Pääkaupunkiseudulla siirrytään rajatusti ja terveysturvallisesti osittaiseen lähiopetukseen toisella asteella, ja muita voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan maaliskuun loppuun18.2.2021 17:15:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 18.2.2021, että alueella voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan pääsääntöisesti maaliskuun 2021 loppuun, ja että alueella valmistaudutaan ottamaan käyttöön uuden tartuntatautilain mahdollistamat toimivaltuudet vähintään pykälän 58 d osalta. Lisäksi pääkaupunkiseudun kaupungit linjasivat, että toisen asteen opetus alueella siirtyy rajatusti ja terveysturvallisesti osittaiseen lähiopetukseen. Linjauksia ja niiden vaikutuksia arvioidaan jatkuvasti ja muutetaan tarvittaessa nopeallakin aikataululla tartuntatilanteen niin vaatiessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme