Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitukselta lausunnot tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta, Espoon kaavasta sekä Vuosaaren voimaloista

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 26.10. myös hyväksyä Sarastia Oy:n osakkeiden merkinnän HR-järjestelmähankinnan mahdollistamiseksi.

Kaupunginhallitus antoi lausunnon Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta vuosille 2021–2024. Lausunnon mukaan Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen rahoitus on valtakunnallisen liikenteen korjausvelkaohjelman ja perusväylänpidon lisärahoituksen myötä kasvanut jonkin verran vuonna 2020 verrattuna edellisiin vuosiin, mutta on edelleen liian alhaisella tasolla suhteessa investointitarpeeseen.

Lausunnon mukaan ELY-keskuksen tienpidon rahoitustasoa tulee nostaa pysyvästi, sillä alueen liikkujat ja tavaramäärät sekä asukas- ja työpaikkamäärät kasvavat maankäytön ja talouden kehityksen myötä.

Lausunto Etelä-Suomen AVI:lle Vuosaaren voimalaitosten toiminnan ja ympäristöluvan muuttamisesta

Kaupunginhallitus antoi lausunnon Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Helen Oy:n hakemuksesta Vuosaaren voimalaitosten toiminnan ja ympäristöluvan muuttamiseksi sekä toiminnan aloittamisluvasta. Helsingin kaupunki puoltaa ympäristö- ja aloitusluvan myöntämistä Helen Oy:lle. Esitetyt muutokset ovat kaupunginhallituksen mukaan kokonaistoimintaan suhteutettuna vähäisiä, eikä niistä lupahakemuksen mukaan aiheudu ympäristöhäiriöiden lisääntymistä.

Energiantuotannon kehittäminen ja uudistaminen Vuosaaren jo käytössä olevalla yhdyskuntateknisen huollon alueella on perusteltua. Alueen pitkäjänteinen kehittäminen energiahuollon tarpeisiin on voimassa olevan yleiskaavan mukaista.

Keski- ja Pohjois-Espoon yleiskaavasta myös lausunto

Keski- ja Pohjois-Espoon kaava-alue ei rajaudu Helsinkiin, mutta mitoituksen ja liikenneratkaisujensa kautta sillä on seudullisia vaikutuksia. Helsingillä on kaava-alueella myös maanomistusta.

Kaupunginhallitus pitää hyvänä, että liikenteeseen liittyviä selvityksiä jatketaan ja että yleiskaavaehdotuksen yleismääräyksessä on määrätty, että maankäytön jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota toimiviin liikenneyhteyksiin sekä saavutettavuuteen joukkoliikenteellä, kävellen ja pyöräillen.

Uusimaa-kaavan 2050 raskaan raideliikenteen varikkoon tulee kaupunginhallituksen mukaan varautua maakuntakaavan mukaisesti. Kaavassa on merkintä ja seuraava määräys varikon selvitystarpeesta: Selvitetään pääkaupunkiseudun junaliikenteen tarpeisiin rakennettavan varikon vaihtoehtoisia sijaintipaikkoja sekä Kirkkonummen että Histan suuntiin käyttäen kriteereinä junaliikenteen tarpeita, taloudellisuutta ja toimivuutta, sijaintipaikan luonto- ja kulttuuri arvoja sekä kaupunkirakenteen tarkoituksenmukaisuutta.

Kaupunginhallitus hyväksyi Sarastia Oy:n osakkeiden merkinnän HR-järjestelmähankinnan mahdollistamiseksi

Helsingin kaupunki on tehnyt touko-kesäkuussa 2020 esiselvityksen Sarastia365 HR -järjestelmän soveltuvuudesta kaupungin palkanlaskennan ja HR-perustoimintojen järjestelmäksi. Kaupungin nykyinen palkka- ja henkilöstötietojärjestelmä HIJAT on teknisesti vanhentunut ja sen ylläpito on päättymässä. Järjestelmä on mahdollista hankkia sidosyksikköhankintana ilman kilpailutusta, mikäli Helsingin kaupunki tulee Sarastia Oy:n osakkaaksi.

Sarastia Oy on kuntien, kuntayhtymien ja kuntakonserniyhtiöiden omistama yhtiö, joka muun muassa tuottaa ja kehittää omistajilleen talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita sekä muita tukipalveluita.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tähtää tasoloikkaan kansainvälisessä tunnettavuudessa ja kilpailukykyvyssä – uusi yhtiö tuo Helsinki Business Hubin ja Helsinki Marketingin yhteen25.11.2020 11:01:00 EETTiedote

Kansainvälinen kilpailu osaajista, investoinneista ja innovaatioista kiristyy koko ajan myös kaupunkien välillä. Helsinki haluaa tulevaisuudessa pärjätä tässä kilpailussa entistä paremmin. Helsinki Business Hubin, Helsinki Marketingin ja Helsinki Abroadin toiminnot yhdistävän uuden yhtiön tavoitteena on parantaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja houkutella entistä enemmän ulkomaisia vierailijoita, yrityksiä, investointeja ja osaamista Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme