Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 8. huhtikuuta 2019.

Elinkeinojaosto päätti varata Kampista alueen SRV Yhtiöt Oyj:lle UrBaana-hankkeeseen liittyvän aluekokonaisuuden toteutusedellytysten selvittämistä ja jatkokehittelyä varten. Hanke yhdistäisi Kampin ja Etu-Töölön kaupunginosat uudenlaisella rakennus- ja puistotilakokonaisuudella. Suunnitelma on nähtävillä osoitteessa www.urbaana.fi.

Lisäksi elinkeinojaosto varasi Conorin Oy:lle Pitäjänmäeltä tontin teollisuusrakennuksen suunnittelua varten ja jatkoi varausta Rakennusosakeyhtiö Hartelalle toimistohankkeen suunnittelua varten Pasilan Ilmalanrinteessä.

Elinkeinojaosto kuuli Brysselissä toimivan Helsinki EU Officen ja Pietarissa toimivan Helsinki-keskuksen tilannekatsaukset. 

Helsinki EU Office perustettiin Brysseliin vuonna 1996 välineeksi kaupungin strategian sekä kansainvälisen ja EU-toiminnan toteuttamiseen. Toimisto on Uudenmaan, Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen liittojen, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien, Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Taideyliopiston, Hankenin, Metropolia- ja Laurea-ammattikorkeakoulujen sekä Suomen luonnonvarakeskuksen yhteinen. 

Helsinki-keskus perustettiin Pietariin kaupunkiedustustoksi vuonna 2008. Edustustoa hallinnoi Helsinki Abroad Ltd Oy, joka on Helsingin kaupungin omistama tytäryhtiö. Helsinki-keskuksen konsortiossa ovat mukana Uudenmaan liitto, Helsinki Business Hub ja Lahden kaupunki. Keskuksen toiminnan painopisteisiin kuuluu konsortiotoimijoiden elinkeinopolitiikan tukeminen, invest in -toiminta ja osaajien houkuttelu.

Helsingin kaupungin osalta molempien keskusten toimintaa koordinoidaan kansainvälisten asioiden yksikön toimesta.

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 27. toukokuuta 2019.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintäosasto
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Senaatintorista ryhdytään suunnittelemaan Helsingin kesän uutta palvelualuetta20.5.2020 17:11:24 EESTTiedote

Koronakriisi on hiljentänyt kaupungin. Poikkeuksellinen tilanne on koetellut suuresti etenkin palvelualan yrittäjiä ja tilanteesta toipuminen tulee olemaan suuri haaste. Helsinki edistää sitä, että kaupunkielämä elpyy ja kaupungin eri alueet ovat jatkossakin vetovoimaisia niin kaupallisesti kuin kulttuurisestikin. Palautumista tuetaan vastuullisesti ja turvallisuudesta tinkimättä.

MEDIAKUTSU: Pormestarin info koronavirustilanteesta 20. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla20.5.2020 11:18:50 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 20. toukokuuta kello 17 alkaen. Aiheina ovat muun muassa ravintolatoimintaan liittyvät kesäkauden uudet kokeilut, leikkipuistoruokailu ja koronatartunnat postinumeroalueittain.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme