Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 16. syyskuuta 2019.

Elinkeinojaosto hyväksyi kaupungin kansainvälisen toiminnan painopisteet. Kaupunkistrategiassa kansainvälisyys on läpileikkaava ajatus, ja Helsingin tavoitteena on kaikessa toiminnassa kehittää parempaa kaupunkia asukkaille.

Kansainvälisen toiminnan tavoitteita ovat osaamisen ja ymmärryksen kasvattaminen, kansainvälisen tunnettuuden kehittäminen ja kaupungin vaikuttavuuden ja merkityksen lisääminen. Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston hyväksymät kansainvälisen toiminnan painopisteet, joilla kaupunki pyrkii näitä tavoitteita saavuttamaan ovat:

– älykaupunki ja digitalisaatio
– ilmastonmuutoksen torjunta ja kestävä kehitys
– innovaatiot ja kilpailukyky
– liikenne ja liikkuminen
– koulutus ja osaaminen
– eriytymisen ehkäisy ja osallisuus
– taide ja kulttuuri
– muotoilu.

Elinkeinojaosto päätti varata Kivikon teollisuusalueelta tontin helikopterikentän toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Hakijat ovat tällä hetkellä Malmilla toimivia helikopterioperaattoreita, joiden tarkoituksena on rakentaa varattavalle alueelle nykyaikainen helikopterikenttä uusine toimitiloineen. Hernesaaressa sijainneen edellisen kopterikentän vuokrasopimus päätettiin viime vuoden lopussa asuntorakentamisen esirakentamisen tieltä.

Elinkeinojaosto kuuli kokouksessaan myös yritysluotsitoiminnan tilannekatsauksen. Ensimmäisen toimintavuotensa aikana kaupungin kolme yritysluotsia on kohdannut yli 2 000 yritystä ja saanut ratkaistavakseen yli 150 yhteydenottoa yrittäjiltä. Yritysluotsit tarjoavat tietoa ja ohjausta liittyen muun muassa lupiin, toimitiloihin ja sijaintipaikkoihin, taloudellisiin tukiin sekä kaupungin hankintoihin ja rekrytointeihin. Lisäksi yritysluotsit osallistavat yrityksiä kaupungin toimintaan ja ovat tiivistäneet yhteistyösuhteita yrittäjäjärjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Yritysluotsitoiminta on saanut myönteisen vastaanoton sekä yrittäjiltä että kaupungin eri toimialoilta. Yritysluotsit tavoittaa sähköpostitse osoitteesta yritysluotsit(at)hel.fi.

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 28. lokakuuta 2019. Jaosto kokoontuu syyskaudella lisäksi 18. marraskuuta ja 9. joulukuuta.
 

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintäosasto
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme