Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 9. joulukuuta 2019.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto myönsi innovaatiorahastosta rahoitusta kolmelle uudelle hankkeelle yhteensä 776 000 euroa käytettäväksi vuonna 2020 ja sitoi yhteensä 4 738 000 euroa käytettäväksi vuosina 2021–2025. Rahoitusta saavat Helsingin kaupunginkanslian hankkeet ”Helsinki yritysten kehitys- ja kokeilualustana” ja ”Urban Tech Helsinki -hautomo” sekä Helsingin kaupunkiympäristön toimialan hanke ”Heka Kalasatama Kaljaasi Fortunankatu energiapilotti”.

Lisäksi elinkeinojaosto myönsi käynnissä oleville hankkeille innovaatiorahastosta aikaisemmin sidottua rahoitusta yhteensä enintään 1 627 189 euroa käytettäväksi vuonna 2020 ja siirsi vuonna 2019 käyttämättä jäävää määrärahaa yhteensä enintään 822 562 euroa käytettäväksi vuosien 2020–2022 aikana. Kahdelle hankkeelle myönnettiin lisärahoitusta vuodelle 2020 enintään 243 055 euroa. 

Elinkeinojaosto päätti periä Games Factory Oy:ltä takaisin Games Factory Farm -hankkeelle innovaatiorahastosta vuodelle 2019 myönnetystä hankerahoituksesta 63 410 euroa. Lisäksi elinkeinojaosto päätti olla myöntämättä ennenaikaisesti päättyneelle hankkeelle vuosille 2020 ja 2021 innovaatiorahastosta sidottua rahoitusta.

Elinkeinojaosto varasi Lindström Invest Oy:lle Kalasatamasta Työpajanpihan toimitilatontin toimistohankkeen suunnittelua varten, Vastint Hospitality B.V:lle Jätkäsaaresta toimitilatontin hotellihankkeen suunnittelua varten sekä Haahtela-rakennuttaminen Oy:lle ja Ritz Capital Oy:lle Jätkäsaaresta toimitilatontin hybridihankkeen suunnittelua varten. Viimeksi mainitussa on kyse liike-, palvelu- ja asuinrakennushankkeesta, jonka varausaikana tutkitaan myös kansainvälisen koulun sijoittumista osaksi hybridiä.

Kokouksen päätteeksi elinkeinojaosto kuuli katsauksen Helsingin työllisyydenhoidon tilanteesta. 
 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 3. helmikuuta 2020. Kevätkauden muut kokousajat ovat 24. helmikuuta, 23. maaliskuuta, 20. huhtikuuta, 11. toukokuuta ja 8. kesäkuuta.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintäosasto
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme