Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kokoontui maanantaina 9. joulukuuta 2019.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto myönsi innovaatiorahastosta rahoitusta kolmelle uudelle hankkeelle yhteensä 776 000 euroa käytettäväksi vuonna 2020 ja sitoi yhteensä 4 738 000 euroa käytettäväksi vuosina 2021–2025. Rahoitusta saavat Helsingin kaupunginkanslian hankkeet ”Helsinki yritysten kehitys- ja kokeilualustana” ja ”Urban Tech Helsinki -hautomo” sekä Helsingin kaupunkiympäristön toimialan hanke ”Heka Kalasatama Kaljaasi Fortunankatu energiapilotti”.

Lisäksi elinkeinojaosto myönsi käynnissä oleville hankkeille innovaatiorahastosta aikaisemmin sidottua rahoitusta yhteensä enintään 1 627 189 euroa käytettäväksi vuonna 2020 ja siirsi vuonna 2019 käyttämättä jäävää määrärahaa yhteensä enintään 822 562 euroa käytettäväksi vuosien 2020–2022 aikana. Kahdelle hankkeelle myönnettiin lisärahoitusta vuodelle 2020 enintään 243 055 euroa. 

Elinkeinojaosto päätti periä Games Factory Oy:ltä takaisin Games Factory Farm -hankkeelle innovaatiorahastosta vuodelle 2019 myönnetystä hankerahoituksesta 63 410 euroa. Lisäksi elinkeinojaosto päätti olla myöntämättä ennenaikaisesti päättyneelle hankkeelle vuosille 2020 ja 2021 innovaatiorahastosta sidottua rahoitusta.

Elinkeinojaosto varasi Lindström Invest Oy:lle Kalasatamasta Työpajanpihan toimitilatontin toimistohankkeen suunnittelua varten, Vastint Hospitality B.V:lle Jätkäsaaresta toimitilatontin hotellihankkeen suunnittelua varten sekä Haahtela-rakennuttaminen Oy:lle ja Ritz Capital Oy:lle Jätkäsaaresta toimitilatontin hybridihankkeen suunnittelua varten. Viimeksi mainitussa on kyse liike-, palvelu- ja asuinrakennushankkeesta, jonka varausaikana tutkitaan myös kansainvälisen koulun sijoittumista osaksi hybridiä.

Kokouksen päätteeksi elinkeinojaosto kuuli katsauksen Helsingin työllisyydenhoidon tilanteesta. 
 

Päätöstiedote on luettavissa elinkeinojaoston sivuilta.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 3. helmikuuta 2020. Kevätkauden muut kokousajat ovat 24. helmikuuta, 23. maaliskuuta, 20. huhtikuuta, 11. toukokuuta ja 8. kesäkuuta.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Itävaara
viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintäosasto
Puh. 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme