Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi kaupunkiliikenneyhtiön osakassopimuksen

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi HKL:n yhtiöittämiseen liittyen perustetun kaupunkiliikenneyhtiön osakassopimuksen kokouksessaan 13. joulukuuta. Konsernijaosto kuuli myös Helsinki Partners Oy:n ja Helsingin kaupunkitilat Oy:n ajankohtaiskatsaukset.

Kuva: Jussi Hellstén
Kuva: Jussi Hellstén

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi HKL:n yhtiöittämiseen liittyen perustetun kaupunkiliikenneyhtiön osakassopimuksen. Helsingin ja Vantaan sekä yhtiön kesken tehtävän osakassopimuksen tarkoituksena on sopia periaatteista, joita noudatetaan, kun HKL:n toimintaa ryhdytään harjoittamaan osakeyhtiömuodossa.

Osakassopimuksessa Helsingin ja Vantaan kaupungit sopivat kaupunkiliikenneyhtiön ja mahdollisen myöhemmin muodostettavan kaupunkiliikennekonsernin hallinnosta, päätöksenteosta, toiminnan järjestämisestä, osakkeiden omistuksesta sekä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista suhteessa toisiinsa ja yhtiön omistukseen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi HKL:n yhtiöittämisen 22. syyskuuta.

Konsernijaosto kuuli kahden uuden yhtiön ajankohtaiskatsaukset

Konsernijaosto kuuli myös kahden uuden yhtiön eli Helsinki Partners Oy:n ja Helsingin kaupunkitilat Oy:n ajankohtaiskatsaukset, jotka konsernijaosto merkitsi tiedoksi.

Helsinki Partners Oy:n perustamisesta kaupunginhallitus päätti viime keväänä. Helsingin kaupungin tytäryhtiöt Helsinki Business Hub ja Helsinki Marketing ovat sulautumassa vuodenvaihteessa Helsinki Partners Oy:hyn, joka keskittyy kaupunkimarkkinointiin sekä investointien ja osaajien houkutteluun.

Helsingin kaupunkitilat Oy:n perustamisesta päätti kaupunginvaltuusto viime kesänä. Yhtiöön yhdistetään Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot. Viimeisimmän arvion mukaan Helsingin Leijona fuusioituu Helsingin kaupunkitilat -yhtiöön tammikuussa 2022. Uuden yhtiön tavoitteena on kasvattaa Helsingin profiilia yhä elinvoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi elävöittämällä Torikortteleiden ja Tukkutorin ympäristöä.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jussi Hellstén
Kuva: Jussi Hellstén
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vajaa puolet Helsingin työpaikoista soveltuu hyvin etätyöhön27.1.2022 09:32:42 EET | Tiedote

Etätyötä tekevien osuus on jo pitkään kasvanut Suomessa, ja koronapandemian vaikutukset ovat vauhdittaneet kasvua entisestään. Kaikkiin ammatteihin etätyö ei kuitenkaan sovellu. Helsingin työpaikoista arviolta 45 prosenttia soveltuu hyvin etätyöhön, ja näitä töitä on erityisen paljon kantakaupungissa ja sen lähiympäristössä. Helsingissä on selvästi enemmän etätyöhön soveltuvia työpaikkoja kuin koko maassa keskimäärin. Kaupunginkanslian uudessa tutkimusartikkelissa Etätyötä jatkossakin – mutta kenelle ja missä? tarkastellaan etätyöhön soveltuvien työpaikkojen määriä ja sijoittumista erityisesti Helsingissä, sekä vertaillaan Helsingin tilannetta muuhun pääkaupunkiseutuun ja suurimpiin kaupunkiseutuihin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä – kuormitus sosiaali- ja terveydenhuollossa yhä korkealla tasolla25.1.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Koronaviruspandemian aiheuttama kuormitus pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkealla tasolla ja kiireetöntä toimintaa on jouduttu ajamaan laajasti alas. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuormituksen nousu on kuitenkin pysähtynyt ja kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun. Tartuntojen korkealla pysyttelevä taso tai tartuntojen lisääntyminen ylikuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi. Voimassa olevat tiukat rajoitukset ovat estäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti hidastaneet koronataudin leviämistä sekä turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme