Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli Helenin ajankohtaiskatsausta ja Itärata Oy:n osakassopimusta

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli 14.6. Helen Oy:n ajankohtaiskatsauksen. Konsernijaosto päätti myös hyväksyä Helsingin kaupungin osalta Itärata Oy:n osakassopimuksen. Päätöksen täytäntöönpanon edellytyksenä on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupungin lähtemisen osakkeenomistajaksi.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli 14.6. Helen Oy:n ajankohtaiskatsauksen. Helenin investoinnit hiilineutraaliin energiantuotantoon alkavat näkyä kasvaneina investointimäärinä. Helenin vuoden 2021 tuloksen ennakoidaan toteutuvan edellisvuotta selvästi matalampana. Tulosnäkymiä heikentävät korkeammat polttoainekustannukset ja fossiilisten polttoaineiden valmisteverotus sekä päästöoikeuksien hinnan nousu. Konsernijaosto merkitsi Helenin ajankohtaiskatsauksen tiedoksi.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti hyväksyä Helsingin kaupungin osalta Itärata Oy:n osakassopimuksen. Päätöksen täytäntöönpanon edellytyksenä on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupungin lähtemisen osakkeenomistajaksi Lentorata-Porvoo-Kouvola-raideyhteyden suunnittelua toteuttavaan Itärata Oy -hankeyhtiöön. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa 16.6.

Hankeyhtiön perustamisen taustalla on tavoite edistää Helsingin ja Kouvolan välisen, Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Porvoon kautta kulkevan, uuden raideyhteyden suunnittelua rakentamisvalmiuteen asti. Hankkeen toteutumisen edellytyksenä on Pasilan ja Keravan välisen ns. Lentoradan suunnittelu ja toteutus. Lentoradan suunnittelun edistäminen rakentamisvalmiuteen asti on erillisen yhtiön (Suomi-rata Oy) vastuulla.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti myös syksyn kokousaikataulusta. Syyskaudella 2021 konsernijaosto kokoontuu 30.8., 20.9., 11.11., 1.11., 22.11. ja 13.12. 

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla.

Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto kokoontui ensi kertaa - valtuuston puheenjohtajisto, pormestarikunta sekä muut luottamushenkilöt aloittavat tehtävissään2.8.2021 19:59:25 EEST | Tiedote

Kuntavaaleissa valittu uusi kaupunginvaltuusto kokoontui 2.8. ensimmäiseen kokoukseensa. Kaupunginvaltuusto vahvisti Helsingin uudeksi pormestariksi Juhana Vartiaisen. Apulaispormestareina jatkavat Anni Sinnemäki ja Nasima Razmyar sekä uutena aloittavat Paavo Arhinmäki ja Daniel Sazonov. Valtuusto valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Fatim Diarran, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Wille Rydmanin sekä toiseksi varapuheenjohtajaksi Pilvi Torstin.

Kaupunginvaltuusto valitsi Helsingin uuden pormestarin ja apulaispormestarit2.8.2021 18:29:26 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan pormestariksi Juhana Vartiaisen (kok.). Kaupunkiympäristön apulaispormestarina jatkaa Anni Sinnemäki (vihr). Kulttuurin ja vapaa-ajan pormestarina edellisellä kaudella toiminut Nasima Razmyar (sd.) siirtyy kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi. Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarina aloittaa Daniel Sazonov (kok.) ja kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina Paavo Arhinmäki (vas.).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme