Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouspäätökset

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 25.11.2019 Helen Oy:n ja Helsingin Satama Oy:n ajankohtaiskatsaukset.

Helen-konsernin liikevaihto kasvoi 1-9/2019 ja oli 644 miljoonaa euroa. Konsernin liiketoiminnallisen kokonaisuuden muodostavat emoyhtiö Helen Oy sekä tytäryhtiöt Helen Sähköverkko Oy, Oy Mankala Ab ja Helsingin Energiatunnelit Oy. Osakkuusyhtiöitä ovat Voimapiha Oy, Suomen Merituuli Oy sekä Liikennevirta Oy.

Helen Oy on käynnistänyt marraskuussa 2019 uuden Helen Ventures -sijoitustoiminnan, jonka tavoitteena on kiihdyttää energia-alan murrosta yhdessä start-up-kumppaneiden kanssa. Helenin sijoitus on suuruusluokaltaan 50 miljoonaa euroa ensimmäisen viiden vuoden aikana. Helen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Manninen antoi konsernijaoston kokouksessa yhtiötä koskevan suullisen ajankohtaiskatsauksen.

Helsingin Sataman ajankohtaiskatsauksen esitti toimitusjohtaja Ville Haapasaari. Ajankohtaista yhtiön investointiohjelmassa on muun muassa Katajanokan matkustajaterminaalin uudistaminen. Remontin toteutus alkoi syyskuun alussa ja se valmistuu osissa vuoden 2020 aikana. Vuoden kuluttua tammikuussa Helsingin Satama ottaa Länsisatamassa käyttöön toisen automatisoidun laivankiinnitysjärjestelmän. Hankittu automooring-järjestelmä nopeuttaa alusten kiinnitystä ja irrotusta. Järjestelmän etuna on melun ja päästöjen pieneneminen paikallisesti. Helsingin Satama Oy:n hallinnoimia satamanosia ovat Eteläsatama, Katajanokka, Länsisatama sekä Vuosaaren satama. Yhtiö on 100-prosenttisesti kaupungin omistama. 

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti myös kevään 2020 kokousajat. Kokoukset pidetään 10.2., 2.3., 16.3., 6.4., 4.5., 18.5. ja 15.6.2020.

Kaikki konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla.

Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Paula Katajamäki
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta maskisuositukseen6.8.2020 15:09:55 EESTTiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen. Tartuntojen määrässä on heinäkuun alusta alkaen ollut pääkaupunkiseudulla pientä, mutta silti selkeää kasvua. Uusia tartuntoja on ilmennyt kaikissa ikäryhmissä ja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme