Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset 17.6.2019

Jaa

Konsernijaosto hyväksyi uuden Kaupunkikonsernin hyvän hallinto- ja johtamistavan ohjeen. Uusi ohje tulee voimaan 1.7. Kaikkien kaupungin tytäryhteisöjen hallitusten tulee sitoutua noudattamaan hyvää hallinto- ja johtamistapaa.

Tytäryhteisöjen hallinnon ja päätöksenteon järjestämisessä tavoitteena on hyvien hallintokäytäntöjen sekä avoimuuden kehittäminen ja ylläpitäminen. Kaupunki omistajana tukee myös laadukasta raportointia sekä avointa viestintää tytäryhteisöjen taloudesta ja toiminnasta.

Uudistuksessa ohjeeseen sisällytettiin myös aiempaa yksityiskohtaisempia ohjeita yhtiökokouksista, yhtiöjärjestyksestä, yhteisön toimielimistä sekä sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Lisäksi konsernijaosto sai tiedoksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n ajankohtaiskatsauksen.

Jaosto merkitsi myös tiedoksi PKS-yhteisöjen seurantaraportin 1/2019. Raportti sisältää pääkaupunkiseutuyhteisesti raportoitavien yhteisöjen talouden ja toiminnan kehittymisen tiedot (HUS, HSL, HSY ja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy). Raportin voi lukea esityslistan liitteestä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Jasmin Hamid. Jaosto jää kesätauolle. Seuraava kokous pidetään maanantaina 26.8.2019.

Päätöstiedotteen osoite on:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/jaostot/konsernijaosto/paatostiedotteet

Mirva Harju
Tiedottaja
Kaupunginkanslian viestintä
puh. 040 358 2975
mirva.harju@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden elokuisen kaupunkifestivaali Pointin ohjelma on julkistettu17.7.2019 13:12:27 EESTTiedote

Pointti – Utelias kansalaisfestivaali 1.–3.8.2019: Uusi, yhteisöllinen kaupunkifestivaali Pointti kutsuu Helsingissä elokuun alussa yleisöä osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pointti tarjoaa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta Kansalaistorilla, Makasiinipuistossa ja Oodissa elämyksiä, seikkailuja ja tietoa. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme