Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset 17.6.2019

Jaa

Konsernijaosto hyväksyi uuden Kaupunkikonsernin hyvän hallinto- ja johtamistavan ohjeen. Uusi ohje tulee voimaan 1.7. Kaikkien kaupungin tytäryhteisöjen hallitusten tulee sitoutua noudattamaan hyvää hallinto- ja johtamistapaa.

Tytäryhteisöjen hallinnon ja päätöksenteon järjestämisessä tavoitteena on hyvien hallintokäytäntöjen sekä avoimuuden kehittäminen ja ylläpitäminen. Kaupunki omistajana tukee myös laadukasta raportointia sekä avointa viestintää tytäryhteisöjen taloudesta ja toiminnasta.

Uudistuksessa ohjeeseen sisällytettiin myös aiempaa yksityiskohtaisempia ohjeita yhtiökokouksista, yhtiöjärjestyksestä, yhteisön toimielimistä sekä sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Lisäksi konsernijaosto sai tiedoksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n ajankohtaiskatsauksen.

Jaosto merkitsi myös tiedoksi PKS-yhteisöjen seurantaraportin 1/2019. Raportti sisältää pääkaupunkiseutuyhteisesti raportoitavien yhteisöjen talouden ja toiminnan kehittymisen tiedot (HUS, HSL, HSY ja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy). Raportin voi lukea esityslistan liitteestä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Jasmin Hamid. Jaosto jää kesätauolle. Seuraava kokous pidetään maanantaina 26.8.2019.

Päätöstiedotteen osoite on:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/jaostot/konsernijaosto/paatostiedotteet

Mirva Harju
Tiedottaja
Kaupunginkanslian viestintä
puh. 040 358 2975
mirva.harju@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä11.10.2019 09:39:13 EESTTiedote

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme