Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi Oy Apotti Ab:n osakassopimuksen muuttamisen.

Kuntayhtymien sekä muiden uusien osakkaiden liittymisen huomioiminen yhtiön rahoituksessa ja toimielinhallinnossa sekä mahdolliset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistusten aiheuttamat muutokset ovat aiheuttaneet perustellun tarpeen päivittää osakassopimusta uudestaan.

Osakassopimus on solmittu vuonna 2015 alun perin Vantaan kaupungin, Kauniaisten kaupungin, Kirkkonummen kunnan sekä Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) kanssa. Tuusula ja Kerava tulivat yhtiön osakkeenomistajiksi vuonna 2017. Helsingin omistusosuus on tällä hetkellä 36,3 prosenttia. Osakassopimusluonnos on konsernijaoston esityslistan liitteenä. Päätöksen täytäntöönpanon edellytyksenä on, että kaikki muut Oy Apotti Ab:n omistajat omalta osaltaan hyväksyvät muutetun osakassopimuksen liitteen mukaisena.

Raportti pääkaupunkiseudun yhteisöjen talouden kehittymisestä

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi jaostolle esitetyn PKS-raportin, joka sisältää pääkaupunkiseutuyhteisesti raportoitavat yhteisöt. Yhteisöt ovat Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS), Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL), HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy. Raportissa esitetään kustakin yhteisöstä niiden toimittamien katsausten perusteella vuoden 2019 toimintaa ja talouden kehittymistä koskevat tiedot. PKS-raportti julkaistaan neljän kuukauden välein.

Konsernijaosto nimesi uusia jäseniä Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ja Ami-säätiön sekä Suomen taideakatemian – Finlands konstakademi -säätiön hallitukseen. Myös Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n hallitukseen ja Suomenlinnan hoitokunnan johtokuntaan nimettiin uusia jäseniä. Uusien jäsenten nimet, samoin kuin kaikki konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla.

Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Paula Katajamäki
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme