Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli kevätkauden viimeisessä kokouksessaan pääkaupunkiseudun yhteisöjen raporttia eli PKS-raporttia. Raportissa esitetään yhteisöjen vuoden 2020 ensimmäisen kolmanneksen toiminnan ja talouden kehittymistä koskevat tiedot kunkin yhteisön toimittamien katsausten perusteella.

Neljän kuukauden välein laadittavassa seurantaraportissa on mukana Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS), Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL), HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu oy.

Raportin pohjalta kaupunki seuraa PKS-yhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta.

PKS-seurantaraportti 1/2020

Vapaavuori ja Sinnemäki jatkavat Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön hallintoneuvostossa ja hallituksessa

Konsernijaosto päätti esittää Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön hallintoneuvoston jäseneksi pormestari Jan Vapaavuorta ja hallituksen jäseneksi apulaispormestari Anni Sinnemäkeä toimikaudelle 2020–2021. Vapaavuori on toiminut säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajana ja Sinnemäki säätiön hallituksessa myös kuluvalla toimikaudella.

Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö edistää älykkäiden ja ekologisesti edistyksellisten palvelujen ja ratkaisujen kehittämistä pääkaupunkiseudulle ja sen lähialueille julkishallinnon, yritystoiminnan ja asukkaiden tarpeisiin. Tavoitteena on, että pääkaupunkiseutu olisi vuonna 2021 kansainvälisesti tunnustettu näyteikkuna ja referenssialue  liikenteeseen ja liikkumiseen, rakentamiseen, energiaan, jäte- ja vesisektoriin, kiertotalouteen ja kuluttaja-cleantechiin liittyvien ratkaisujen ja palveluiden osalta.

Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Konsernijaoston seuraava kokous on maanantaina, 24. elokuuta 2020. 

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme