Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaosto kokoontui ensi kertaa

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaosto kokoontui ensimmäistä kertaa 7.10. Jaosto kuuli sote-uudistuksen valmistelun ajankohtaiskatsauksen ja päätti kokousajoistaan.

Helsinki jatkaa laissa säädetyn erillisratkaisun mukaisesti ainoana kuntana järjestämisvastuussa sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä pelastustoimessa. Helsingissä ei järjestetä aluevaaleja, vaan kaupunginvaltuusto toimii Helsingissä ylimpänä päätöksentekijänä.

Uudellemaalle muodostetaan neljän hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin sekä HUS:n erityissairaanhoidon rakenne, HUS-yhtymä.

Helsingissä on toiminut helmikuusta 2021 alkaen uudistuksen toimeenpanon varautumista koordinoiva kansliapäällikön asettama viranhaltijaohjausryhmä. Ohjausryhmän alaisuudessa on toiminut kolme alatyöryhmää, jotka ovat analysoineet uudistuksen käytännön seurauksia kaupungille ja yhteistyölle eri osapuolten kanssa.

Kaupunginvaltuusto asetti 22.9.2021 kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaoston ja antoi sille tehtäväksi ohjata ja seurata uudistuksen suunnittelu- ja valmistelutehtäviä. Jaoston tulee tehdä kaupunginhallitukselle esityksiä uudistukseen liittyvistä kaupungin johtamisjärjestelmän ja organisaatiorakenteen muutoksista.

Jaosto kokoontuu syyskaudella seuraavasti:

  • 25.10.2021
  • 15.11.2021
  • 7.12.2021

Kaikki kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.


Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa, välittää valmisteluun luottamushenkilöiden näkemyksiä ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle. Jaosto on perustettu määräajaksi ja se toimii 31.12.2022 saakka.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki esitteli Pekingin designviikoilla vastuullista ja älykästä arkea – osin virtuaalisesti toteutettuun ohjelmaan tutustui yli 10 000 festivaalivierasta7.10.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Helsingin ohjelma Pekingin designviikoilla syyskuussa keräsi yli 10 000 osallistujaa paikan päälle ja virtuaalisille alustoille. Beijing Design Weekin näyttelyhalliin rakennettu installaatio ja siellä järjestetty ohjelma toivat esiin helsinkiläisen hyvän arjen rakennuspalikoita, kestävää kaupunkikehitystä ja koulutuksen innovaatioita. Helsingin teemojen hengessä myös installaation materiaalit ja kalusteet pääsevät festivaalin jälkeen uusiokäyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme