Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontuu ensi kertaa

Jaa

Helsinkiin sote-uudistuksen muutosten ajaksi perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa 7.10.2021. Jaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle.

Jaoston ensimmäinen kokous pidetään Helsingin kaupungintalolla 7.10.2021 alkaen kello 8.00. Jaoston kokoontumisesta jatkossa päätetään ensimmäisessä kokouksessa.

Ensimmäisen kokouksen esityslista löytyy hel.fi-sivuilta.

Jaoston jäsenet ovat kaupunginvaltuutettuja

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi jäsenet sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaostoon kokouksessaan 22.9.2021.

Kaikki jaoston jäsenet ovat kaupunginvaltuutettuja tai varavaltuutettuja. Jokaisella jäsenellä on myös henkilökohtainen varajäsen.

Jaoston puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.) ja varapuheenjohtajana Reetta Vanhanen (vihr.).

Jaoston jäsenet ovat (varajäsenet suluissa):

  1. Daniel Sazonov (Seija Muurinen)
  2. Maarit Vierunen (Risto Rautava)
  3. Harry Bogomoloff (Maaret Castrén)
  4. Reetta Vanhanen (Pekka Sauri)
  5. Sanna Vesikansa (Oula Silvennoinen)
  6. Pentti Arajärvi (Nelli Nurminen)
  7. Anna Vuorjoki (Paavo Arhinmäki)
  8. Jussi Halla-aho (Mari Rantanen)
  9. Nasima Razmyar (Marcus Rantala)

Helsingin sote-uudistuksen päätöksenteko keskittyy kaupunginvaltuustoon

Helsingissä ei järjestetä muun maan tavoin tammikuussa 2022 aluevaaleja, joissa valitaan edustajat päättämään hyvinvointialueiden toiminnasta. Helsingissä kaupunginvaltuusto päättää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Uudistuksen ajaksi perustettava kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa, välittää valmisteluun luottamushenkilöiden näkemyksiä ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle.

Jaosto on perustettu määräajaksi ja se toimii 31.12.2022 saakka.

Lisätietoja:

Jaoston verkkosivut hel.fi-sivuilla

Kaupunginvaltuuston päätös jaoston perustamisesta


Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

UusiDuuni 2021 –virtuaalinen rekrytointitapahtuma yhdistää pääkaupunkiseudun työpaikat ja tekijät28.10.2021 10:30:00 EEST | Tiedote

Syksyn isoin rekrytointitapahtuma, UusiDuuni 2021, järjestetään 3.11.2021. UusiDuuni 2021 on ensimmäinen Espoon, Helsingin ja Vantaan työllisyyspalveluiden, Uudenmaan TE-palvelujen sekä koulutuskuntayhtymien Stadin AO:n, Varian ja Omnian yhteinen rekrytointitapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on yhdistää työpaikat ja tekijät tehokkaalla, helposti lähestyttävällä tavalla sekä tarjota monipuolisia työ- ja koulutusmahdollisuuksia.

Kouluterveyskysely tuo esille monia huolestuttavia seikkoja helsinkiläislasten ja -nuorten hyvinvoinnista26.10.2021 09:00:07 EEST | Tiedote

Kouluterveyskyselyn tuloksiin pohjautuva tilastojulkaisu tarkastelee helsinkiläislasten ja -nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Lapset ja nuoret vastasivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttamaan kyselyyn loppukeväästä 2021. Silloin osa helsinkiläisnuorista, varsinkin toisella asteella olevat, olivat olleet etäopetuksessa koronaepidemiaan liittyvien rajoittamistoimien vuoksi.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelma etenee valtuustoon25.10.2021 17:37:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. lokakuuta omalta osaltaan Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee Helsingin Vartiokylän alueelle uudisrakennuksena toteutettavaa oppilaitosta, joka tulee korvaamaan nykyiset Stadin ammatti- ja aikuisopiston tilat Vartiokylässä, Herttoniemessä ja Mellunkylässä.

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat: TE-palveluiden uusi rahoitusmalli tulee valmistella huolella ja kuntia kuunnellen22.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat kantavat huolta TE-palveluiden uuden kannustavan rahoitusmallin valmistelusta. Rahoitusmallista ja mahdollisesta siihen liittyvästä kompensaatiosta ei tule linjata, ennen kuin laskelmat ja vaikutukset kuntatalouteen on käyty tarkemmin läpi yhdessä kuntakentän kanssa. Tätä puoltavat uudistuksen merkittävät vaikutukset kuntatalouteen. Vaarana on se, että rahoitusmallista tehdään päätöksiä ilman riittävän perusteellista arviota niiden vaikutuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme