Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus esittää Sörnäisten metroaseman remontin hyväksymistä - päiväkoti Tunturille tulossa uudisrakennus

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 10.5. esittää valtuustolle Sörnäisten metroaseman perusparannukseen liittyvän hankesuunnitelman hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti myös Mellunmäkeen tulevasta Päiväkoti Tunturin uudesta rakennuksesta.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Sörnäisten metroaseman perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannuksen tavoitteena on parantaa tilojen turvallisuutta, viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta sekä tukea alueen laadullista kehittymistä.Metroaseman lippuhallitason kohentaminen on osa Vaasanpuistikon ja Sörnäisten alueen kehittämistä.

Hankkeen arvonlisäveroton enimmäishinta sisältäen suunnittelun, rakennustyöt sekä hankkeen aikaiset lisä- ja muutostyöt ovat noin 10 miljoonaa euroa.

Asia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Päiväkoti Tunturille uusi rakennus

Kaupunginhallitus hyväksyi päiväkoti Tunturin korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Päiväkoti Tunturi toimii vuonna 1982 rakennetussa rakennuksessa Mellunmäessä osoitteessa Korvatunturintie 7. Nykyisten tilojen sisäilmaongelmiin ei ole löydetty pysyvää ratkaisua, eivätkä päiväkodin tilat vastaa toiminnallisesti nykyisen varhaiskasvatuspedagogiikan vaatimuksia. Siksi on tarkoituksenmukaista purkaa rakennus ja korvata se uudisrakennuksella.

Hankkeen laajuus on noin 1 564 brm² ja rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 6,9 miljoonaa euroa.

Sisäisen tarkastuksen päällikkö valittiin

Kaupunginhallitus päätti ottaa kauppatieteiden maisteri Pia Linjan sisäisen tarkastuksen päällikön virkaan. Sisäisen tarkastuksen päällikön virka oli julkisesti haettavana 19.2. - 12.3.2021 ja tehtävään tuli 21 hakemusta. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Kaupunginhallitus merkitsi lisäksi tiedoksi kaupunkistrategian 2017-2021 toteutumisen arvioinnin. Strategian yhteenvetoon on koottu strategiakauden keskeiset onnistumiset, kehityskohteet ja opit perustuen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen hyväksymien tavoitteiden ja mittareiden toteumiin. Kaupunkistrategian 2017-2021 toteutumisesta kerrotaan lisää kesäkuun alussa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tukkutori ja Helsingin Leijona Oy yhteen – Uusi yhtiö vahvistaa Helsinkiä kaupunki- ja ruokakulttuurin kehittäjänä17.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsinki haluaa vahvistaa profiiliaan vetovoimaisena ja kilpailukykyisenä kaupunkina, johon kuuluvat elävä kaupunki- ja ruokakulttuuri. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Helsinki on päättänyt yhdistää Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot uuteen perustettavaan yhtiöön. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaa nykyistä vaikuttavamman ja kaupungin tavoitteita paremmin edistävän kokonaisuuden muodostamisen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman17.6.2021 00:44:29 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 16. kesäkuuta Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle, Sähkötalon ja Autotalon väliin, toteutettavaa uudisrakennusta, joka sisältää sosiaali- ja terveystoimen palvelutilojen lisäksi myös metroaseman tiloja ja liiketiloja.

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme