Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Hekan asuntojen asukasvalintaohjeen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin asukasvalintaohjeen sekä arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatettavat periaatteet. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin toimitilojen sisäisessä vuokrauksessa noudatettavat pääomavuokrien määrittämisen periaatteet ja päätti esittää luonnonsuojelualueen perustamista Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle.

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 3. lokakuuta Helsingin asukasvalintaohjeen sekä arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatettavat periaatteet. Periaatteisiin sisältyy asukasvalinnoissa noudatettava kolmiportainen kiireellisyysluokitus asunnonhakijan tilanteen perusteella ja Hekan senioriasuntojen asukkaaksi valittavien alaikärajan asettaminen 55 vuoteen. Uuden asukasvalintaohjeen tarkoituksena on edistää yhtenäisten käytäntöjen toteutumista asuntojen asukasvalinnoissa.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin vuokranantaja. Vuosittain Hekalta vapautuu noin 3 500 vuokra-asuntoa, joita voivat hakea kaikki asunnon tarpeessa olevat. Asuntoja ei jaeta jonotusperiaatteella vaan hakijan hakemuksessaan ilmoittamien tietojen perusteella.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin toimitilojen sisäisen vuokrauksen periaatteet

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin toimitilojen sisäisessä vuokrauksessa noudatettavat pääomavuokrien määrittämisen periaatteet. Kaupunkiympäristön toimiala vuokraa toimitiloja kaupungin palveluiden käyttöön ns. sisäisen vuokramallin mukaisesti. Sisäistä vuokramallia käytetään tilakustannusten kohdistamiseksi oikeudenmukaisesti ja täysimääräisesti kunkin tuotettavan palvelun kokonaiskustannuksiin.

Nyt hyväksytyn päätöksen periaatteiden mukaisesti määritetään toimitilojen pääomavuokrat 1.1.2023 alkaen. Kaupungin strategian mukaisesti sisäisen vuokramallin uudistamisen myötä toimitilojen peruskorjauksista aiheutuvat korotukset vastaavat tarkemmin peruskorjausten elinkaarikustannusta ja ohjaavat kustannustehokkaisiin tilaratkaisuihin. Lisäksi uudistuksella on pyritty siihen, että arvokiinteistöjen perusparannusten korkeat korjauskustannukset eivät aiheuta tilojen käyttäjille liian korkeita pääomavuokria.

Uuden vuokramallin käyttöönotto ei vaikuta palveluiden käytettävissä oleviin määrärahoihin vuonna 2023. Jatkossa uusi pääomavuokramalli johtaa vuokratason nykyistä tasaisempaan kehitykseen.

Taloushallintopalveluliikelaitos Talpan toimitusjohtajaksi Anniina Kitula

Kaupunginhallitus päätti ottaa kauppatieteiden maisteri, yhteiskuntatieteiden maisteri Anniina Kitulan taloushallintopalveluliikelaitos Talpan toimitusjohtajan virkaan seitsemän vuoden määräajaksi. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Kaupunginhallitus esittää luonnonsuojelualueen perustamista Kivikkoon

Kaupunginhallitus päätti esittää Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, että se perustaa Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle luonnonsuojelualueen sekä vahvistaa alueen hoito- ja käyttösuunnitelman.

Kivikon linnoituskallioiden luonnonsuojelualue sijaitsee Suurmetsän ja Mellunkylän kaupunginosien rajalla Kivikon ulkoilupuiston pohjoisosassa. Alueen pinta-ala on 10,66 hehtaaria. Suojelun päätarkoitus on arvokkaan kallio- ja ketokasvillisuuden turvaaminen. Lisäksi suojelulla turvataan merkittäviä geologisia arvoja.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajien hallitusohjelmatavoitteet: Kestävä tulevaisuus luodaan kaupungeissa8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat haluavat toteuttaa tuloksekasta yhteistyötä tulevan hallituksen kanssa ja toimia yhdessä koko Suomen parhaaksi. C21-verkoston hallitusohjelmatavoitteissa painottuvat luottamus kaupunkeihin ja aito kumppanuus, huoli resurssien riittävyydestä maailmanluokan haasteiden ratkaisemiseen sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Seuraavalla hallituskaudella tulee olla kaupunkien ja vaikuttavan kaupunkipolitiikan aika.

Helsingin kaupungin palveluissa varaudutaan mahdollisiin sähkökatkoihin7.12.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Talven aikana sähkön tuotanto ja tuonti eivät välttämättä riitä kattamaan kulutusta Euroopassa ja Suomessakin voi tulla pulaa sähköstä. Tällaisessa tilanteessa sähkönkulutusta on rajoitettava ja myös sähkökatkot saattavat olla mahdollisia. Varautumisvelvoitteen mukaisesti kuntien on varmistettava tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös häiriötilanteissa. Helsingin kaupungin palveluissa on varauduttu mahdollisten sähkökatkojen aiheuttamiin häiriöihin ja niiden vaikutuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme