Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi maanhankintaan ja asemakaavoitukseen liittyvät maapoliittiset periaatteet

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 26.4. kaupungin maanhankintaan ja asemakaavoitukseen liittyvät maapoliittiset periaatteet. Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli asumisen ja maankäytön toteutusohjelman 2020 seurantaraporttia.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin maanhankintaan ja asemakaavoitukseen liittyvät maapoliittiset periaatteet. Toiminnan pitkäjänteiset pääperiaatteet kuvataan varsinaisissa linjauksissa. Erillinen soveltamisohje täydentää ja tarkentaa linjausten tulkintaa ja ohjaa niiden soveltamista käytännön työssä.

Samalla kaupunginhallitus oikeutti kaupunkiympäristölautakunnan tekemään soveltamisohjeeseen lisäyksiä, tarkennuksia ja muutoksia, jotka eivät muuta linjausten pääperiaatteita.

Kaupunki lisää linjauksilla maapoliittisten toimintaperiaatteidensa avoimuutta kokoamalla periaatteet ja niiden soveltamisohjeet yhteen. Yhtenäistämällä ja selkeyttämällä asemakaavoitukseen liittyvät sopimusmenettelynsä, kaupunki parantaa niiden taloudellista ennustettavuutta niin yksityisten maanomistajien kuin kaupungilta tontteja vuokraavien kannalta. Kaupunki seuraa linjausten ja niiden soveltamisohjeiden toimivuutta ja muuttaa niitä tarvittaessa. Kaupunki arvioi maapoliittisen linjauskokonaisuuden toimivuutta ja mahdollisia muutostarpeita valtuustokausittain.

Kaupunginhallitus käsitteli asumisen ja maankäytön toteutusohjelman 2020 seurantaraporttia

Kaupunginhallitus käsitteli asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman 2020 (AM-ohjelma 2020) seurantaraporttia 2021. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto merkitsee seurantaraportin tiedoksi.

AM-ohjelma 2020:ssa on määritelty kaupungin asunto- ja maapoliittiset päämäärät sekä ohjelmakauden tavoitteet. Seurantaraportti 2021 sisältää katsauksen Helsingin ajankohtaiseen asuntopoliittiseen tilanteeseen ja asuntotuotannon näkymiin sekä selvityksen AM-ohjelman 2020 tavoitteiden tähänastisesta toteutumisesta.

Kaupunginhallitus hyväksyi alueen vuokraamisen Herttoniemessä jäähallin rakentamiseksi

Kaupunginhallitus hyväksyi Herttoniemessä sijaitsevan alueen vuokraamisen Helsingin Liikuntahallit Oy:lle. Alue vuokrataan 31.12.2043 asti ja sille rakennetaan lähes 7 000 kerrosneliömetrin harjoitusjäähalli. Rakennukseen on suunniteltu kaksi jääkaukaloa, sisäliikuntatilaa ja näiden oheistiloja. Helsingin Liikuntahallit Oy:n omistaa kaupunkikonserniin kuuluva Jääkenttäsäätiö.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös Puotilankentällä Vartiokylässä sijaitsevan alueen vuokraamisen jatkamisen Puotilan Liikuntapuisto Oy:lle. Alue on vuokrattu Puotilan Liikuntapuisto Oy:lle 1.6.2011−31.5.2021 ja nyt alueen vuokraamisesta jatketaan 31.12.2043 saakka.

Puotilan Liikuntapuisto Oy on Puotinkylän Valtti ry:n kokonaan omistama kenttäyhtiö. Kävijämäärällä mitattuna Puotilankenttä on yksi kaupungin suosituimmista jalkapalloalueista.

Kaupunginhallituksessa oli lisäksi esillä valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita, joita käsitellään kaupunginvaltuustossa 5. toukokuuta.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
p. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi palvelujen avaamisesta asteittain 17.5.2021 alkaen11.5.2021 17:30:05 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 11.5.2021, että epidemiatilanteen kehitys mahdollistaa joidenkin alueen palvelujen avaamisen asteittain ja rajoitetusti 17.5.2021 alkaen. Linjauksessaan koronakoordinaatioryhmä toteuttaa lapset ja nuoret ensin -periaatetta. Lisäksi ulkona tapahtuvaa toimintaa avataan sisätiloja ennen ja kiinnitetään huomiota toimintakyvyltään rajoittuneiden ja ikääntyneiden asemaan. Koordinaatioryhmä perustaa linjauksensa epidemiologiseen arvioon ja kokonaisharkintaan koronatilanteen kehittymisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme