Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi vastaanottokeskuksen toiminnan siirtämisen Maahanmuuttovirastolle

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin vastaanottokeskuksen toiminnan siirtämisen liikkeenluovutuksena Maahanmuuttovirastolle 25.10.2021 alkaen. Kaupunginhallitus teki myös jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta.

Maahanmuuttoviraston nykyisen toiminnan ja strategian mukaan virasto vastaa vastaanottojärjestelmän kannalta kriittisten toimintojen ylläpidosta omana toimintanaan. Maahanmuuttoviraston ja Helsingin kaupungin välinen sopimus Helsingin vastaanottokeskuksen ylläpitämisestä päättyy 24.10.2021.

Helsingin vastaanottokeskuksen toiminta koostuu nykyään yhdestä vastaanottokeskuksesta ja yhdestä yksityisesti majoittuneiden turvapaikanhakijoiden palvelupisteestä. Näiden henkilöstö siirtyy Maahanmuuttoviraston palvelukseen liikkeenluovutuksen periaattein niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Jatkopäätös perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta

Kaupunginhallitus teki jatkopäätöksen perusopetuksen poikkeusjärjestelyjen mahdollistamisesta. Päätös on voimassa 10.9.-9.10.2021 tai kunnes asiasta toisin päätetään. Kaupunginhallituksen päätös on edellytys sille, että koronatilanteen niin vaatiessa opetuksen järjestäjä voi tarvittaessa päättää poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä.

Kaupunginhallitus päätti lukuvuoden 2020-2021 aikana kymmenen kertaa poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen mahdollistamisesta.

Lisäksi kaupunginhallitus asetti toimikaudeksi 2021-2023 digitalisaatiotoimikunnan. Sen tehtävänä on mm. seurata ja edistää kaupungin ja sen toimialojen digitalisaatiota sekä arvioida kaupungin digitalisaation nykyistä tilaa.

Kaupunginhallitukselta esitys kasvatuksen ja koulutuksen uudesta toimialajohtajasta

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle kasvatuksen ja koulutuksen toimialan uuden toimialajohtajan virkaan ottamista. Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto ottaa virkaan kasvatustieteiden maisteri Satu Järvenkallaksen seitsemän vuoden määräajaksi.

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle Viikin tiedepuiston tärinäeristyksen ja sähkömagneettikentän kompensaatiorakenteiden hankesuunnitelman hyväksymistä. Tärinäeristyksen ja sähkömagneettikentän kompensaatiorakenteen rakentaminen liittyy Raide-Jokerin rakentamiseen. Suojausrakenteilla suojataan tiedepuiston alueen herkkiä tutkimuslaitteita raitioliikenteen aiheuttamilta häiriöiltä.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väkiluku ylittää 700 000 asukasta vuonna 202824.9.2021 10:12:02 EEST | Tiedote

Helsingin kasvun ennustetaan jäävän tänä vuonna 2 000 asukkaaseen, kun 2010-luvulla kasvu on ollut keskimäärin 7 000 asukasta vuodessa. Ensi vuoden kasvuksi ennustetaan 4 400 ja kasvun oletetaan palautuvan lähelle tavanomaista vuodesta 2023 alkaen. Helsingin väkiluvun ennustetaan ylittävän 700 000 asukkaan rajan vuonna 2028. Tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin ja Helsingin seudun väestöennuste 2020-2060 sekä Helsingin alueittainen väestöennuste vuoteen 2036.

THL:n uutta koronapassin lukusovellusta testattiin Helsingin kaupungin aamukahvitilaisuudessa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on jättänyt eduskunnalle esityksen, jonka perusteella koronapassin käyttöönotto Suomessa mahdollistettaisiin lokakuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehittää parhaillaan koronatodistuksen QR-koodin lukusovellusta, jolla Omakannasta saatavaa koronatodistusta voitaisiin käyttää koronapassina. Ennen lukusovelluksen julkaisemista THL on halunnut kokeilla sen toimivuutta ja käytettävyyttä. THL pyysi Helsingin kaupungilta apua kokeiluun, johon kaupunki suostui mielellään. Helsingin kaupunki järjesti jo elokuussa kaksi tilaisuutta, joissa koronapassin mahdollisia toimintamalleja pilotoitiin.

Ekologinen kompensaatio ei estä luontokatoa – luontoa hävittävien hankkeiden hyvitykset eivät ole kattaneet heikennyksiä22.9.2021 09:32:25 EEST | Tiedote

Tuoreet tutkimukset osoittavat, ettei ekologisesta kompensaatiosta, eli elinympäristöhotelleista tai luontoa hävittävien hankkeiden hyvitysjärjestelmistä ole uudeksi keinoksi luontokadon estämiseen. Epäonnistumiset johtuvat yhteisten pelisääntöjen, ohjeiden, velvoitteiden ja seurannan puutteesta sekä kohteiden biodiversiteetin virhearvioinneista. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Ekologinen kompensaatio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme