Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus varasi alueita Alppilasta sekä Kalasatamasta rakentamista varten

Jaa
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.2. varata kaksi aluetta Kalasataman Nihdistä asuntorakentamista varten ja jatkaa Alppilan pohjoisosan Savonkadun alueen kehittämisvarausta. Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle päivitetyn konserniohjeen hyväksymistä.

Kaupunginhallitus jatkoi Alppilan pohjoisosan Savonkadun alueen kehittämisvarausta toimitila- ja asuntoalueen suunnittelua varten. Varaus koskee Savonkadun ympäristön hybridihankkeen jatkosuunnittelua.

Kaupunginhallitus varasi myös kaksi aluetta Kalasataman Nihdistä asuntohankkeita varten. Alueelle on tarkoitus tuottaa arkkitehtonisesti korkeatasoinen mahdollisimman vähähiilinen ja erittäin energiatehokas viherkortteli.

Päivitetty konserniohje etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle päivitetyn konserniohjeen hyväksymistä. Tytäryhteisökohtaisten omistajastrategioiden hyväksyminen vuonna 2021, kaupunkistrategian 2021-2025 painotukset sekä konserniohjeen käytännön soveltamistyössä havaitut täsmennystä vaativat kohdat ovat aiheuttaneet perustellun tarpeen päivittää nykyistä konserniohjetta.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle lisäksi Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy:lle enintään 173 700 000 euron määräisen kaupungin omavelkaisen takauksen hyväksymistä raitiovaunu- ja bussivarikkohankkeen investoinnin rahoittamiseksi. Ruskeasuon bussivarikon aluetta kehitetään rakentamalla alueelle raitiovaunuvarikko, joka on toinen Helsingin raitiotiejärjestelmän päävarikoista.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudulla syntyy maailmaa muuttavia innovaatioita6.6.2023 15:01:00 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun kaupungit kehittävät ratkaisuja tämän päivän suuriin kestävyyshaasteisiin yhteisellä innovaatio-ohjelmalla. HEVinnovations on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen ohjelma, joka vahvistaa alueen innovaatiotoimintaa ja -verkostoja. Ohjelmaan valitaan vuosittain hankkeita, jotka kehittävät alueen ekosysteemejä, älykkäitä ja kestäviä kaupunkiratkaisuja sekä oppimisympäristöjä ja digitaalisia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme