Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginorkesterin intendentiksi valittiin Aleksi Malmberg

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta teki päätöksen intendentin valinnasta kokouksessaan tänään 19.9.2017. Uusi intendentti FM Aleksi Malmberg (37) aloittaa työssään 1.1.2018.

Aleksi Malmberg on HKO:n uusi intendentti. Kuva: Maarit Kytöharju
Aleksi Malmberg on HKO:n uusi intendentti. Kuva: Maarit Kytöharju

"En osaa kuvitella juuri nyt ​innostavampaa työsarkaa. Erityisen iloinen olen saadessani heittäytyä siihen yhdessä orkesterin väen ja ylikapellimestari Susanna Mälkin kanssa. Taideinstituutiona orkesterin kaiken tekemisen ytimessä roihuaa musiikki, jonka äärellä toivon helsinkiläisten kohtaavan. Näen, että Helsingin kaupunginorkesterilla on tärkeä tehtävä osana kotikaupunkiaan ja osana kansainvälistä musiikkiyhteisöä”, Malmberg sanoo.

Malmberg on työskennellyt Suomen Kulttuuri- ja tiedeinstituutin johtajana Brysselissä vuodesta 2014 lähtien. Aikaisemmin Malmberg on toiminut mm. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmapäällikkönä, Meidän Festivaalin toiminnanjohtajana sekä musiikkikustantaja Tactuksen toimitusjohtajana ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen intendenttinä.

Helsingin kaupunginorkesterin nykyinen intendentti Gita Kadambi siirtyy vuoden vaihteessa Suomen Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi.

Kuvat kuvapankista:
http://helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/media

Lautakunnan päätöstiedote 19. syyskuuta 2017:
https://www.hel.fi/static/public/hela/Kulttuuri-_ja_vapaa-aikalautakunta/Suomi/Paatostiedote/2017/KUVA_2017-09-19_Kuvalk_4_Pt/index.html

Lautakunnan jäsenet:
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/paatoksenteko/kulttuuri-ja-vapaa-aika-lautakunta/jasenet

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan syyskauden 2017 seuraava kokous järjestetään 3.10.

Yhteyshenkilöt

Jussi Kaisjoki
viestintäpäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
jussi.kaisjoki@hel.fi
p. 09 310 29870

Marja Istala Kumpunen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Helsingin kaupunginorkesteri
marja.istalakumpunen@hel.fi
p. 050 555 3551

Kuvat

Aleksi Malmberg on HKO:n uusi intendentti. Kuva: Maarit Kytöharju
Aleksi Malmberg on HKO:n uusi intendentti. Kuva: Maarit Kytöharju
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme