Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginorkesterin lounaskonsertit soivat syksyllä Helsingin kirjastoissa

Jaa

Kamarimusiikki soi syksyllä Helsingin kirjastoissa, kun Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämä ”Orkesteri tulee kirjastoosi” -kirjastokiertue käynnistyy 1. syyskuuta. Kiertueen aikana kuullaan konsertit kaikissa Helsingin 37 lähikirjastossa sekä kirjastoautossa.

Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston järjestämä Orkesteri tulee kirjastoosi -kiertue käynnistyy 1. syyskuuta.
Kuva: Maarit Kytöharju
Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston järjestämä Orkesteri tulee kirjastoosi -kiertue käynnistyy 1. syyskuuta. Kuva: Maarit Kytöharju

Ensimmäinen konsertti kuullaan tiistaina 1.9. Vallilan kirjastossa. Kiertueen viimeinen konsertti on torstaina 22.10. Lauttasaaren kirjastossa. Konsertteja järjestetään 1.9.–22.10. välisenä aikana jokaisena arkipäivänä lounasaikaan kello 12 jossain Helsingin kirjastoista. Lounaskonsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia kamarimusiikkitervehdyksiä eli Helsingin kaupunginorkesterin muusikot saapuvat kirjastoihin pienemmissä kamarimusiikkikokoonpanoissa. 

Kyseessä on ensimmäinen näin suuri yhteistyö Helsingin kaupunginorkesterin ja kaupunginkirjaston välillä. Kiertue mahdollistaa sen, että laadukkaat kamarimusiikkikonsertit ovat laajasti helsinkiläisten saavutettavissa. Konsertteihin on vapaa pääsy, kuten Helsingin kaupunginkirjaston tapahtumiin aina.

”Kun kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg soitti loppukeväästä ja ehdotti orkesterimuusikkojen kirjastokiertuetta, se tuntui kuin syntymäpäivälahjalta kaupunginkirjastolle, jonka ensimmäinen toimipiste avautui syksyllä 160 vuotta sitten. Tänä syntymäpäiväsyksynä tuntuu erityisen hyvältä saada kaikki kirjastot soimaan, ja odotankin erittäin koskettavia ja ainutlaatuisia konserttikokemuksia niin muusikoille kuin kirjastojen asiakkaille, sanoo Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

”Lähes neljänkymmentä kirjastoa ympäri kaupunkia on kansainvälisestikin huomattava verkosto, josta Helsinki saa olla ylpeä. Olen todella iloinen, että tänä poikkeuksellisena syksynä voimme Helsingin kaupunginorkesterin ja kaupunginkirjaston kanssa yhdessä tarjota päivittäisen musiikkihetken lähellä kaupunkilaisia. Se kertoo Helsingin tekemisen hengestä paljon”, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Tarkemmat tiedot konserttien ohjelmistosta julkaistaan Helmet.fi-verkkosivuilla elokuun lopussa. Kiertueen aikatauluun voi tutustua osoitteessa www.helmet.fi/kirjastokiertue.

Konserteissa noudatetaan THL:n ja OKM:n antamia ohjeita yleisötapahtumien järjestämisestä. Konserteissa huolehditaan turvaväleistä ja kirjastoissa on mahdollisuus pestä kädet sekä käyttää käsidesiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen
Helsingin kaupunginkirjasto
040 5548861, katri.vanttinen@hel.fi

Viestintäasiantuntija Marjo Haatainen
Helsingin kaupunginkirjaston viestinnän yhteyshenkilö
050 3828150, marjo.haatainen@hel.fi

Intendentti Aleksi Malmberg
Helsingin kaupunginorkesteri
050 302 1669, aleksi.malmberg@hel.fi

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Marja Istala Kumpunen
Helsingin kaupunginorkesteri
050 555 3551, marja.istalakumpunen@hel.fi

Kuvat

Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston järjestämä Orkesteri tulee kirjastoosi -kiertue käynnistyy 1. syyskuuta.
Kuva: Maarit Kytöharju
Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston järjestämä Orkesteri tulee kirjastoosi -kiertue käynnistyy 1. syyskuuta. Kuva: Maarit Kytöharju
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan digitalisaatio-ohjelman demotilaisuus29.9.2020 09:37:54 EESTTiedote

Syyskuun digidemo keskiviikkona 30.9. on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan näyteikkuna osaamisen kehittämiseen, pedagogisiin palveluihin, verkkomaksamiseen ja erilaisiin liikuntaan ja tapahtumiin liittyviin ratkaisuihin. Nuorille on luvassa oman sivuston lisäksi paljon tapahtumatarjontaa ja nuorisotalojen digitaalinen jäsenkortti. Digidemoa voi seurata suorana Helsinki-kanavalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme