Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen Taka-Töölöön – Helsinki Garden -hanke etenee

Jaa

Alueelle on mahdollista rakentaa monitoimiareena sekä toimitiloja ja asuntoja eli Helsinki Garden -hanke on mahdollinen.

Havainnekuva  Helsinki Garden -hankkeesta Reijolankadun suunnasta
Havainnekuva Helsinki Garden -hankkeesta Reijolankadun suunnasta

Asemakaavan muutosehdotus koskee puistoalueita, urheilualuetta, katualueita ja pysäköintialuetta, jotka sijaitsevat Eläintarhan puiston pohjoisosassa Taka-Töölössä. 

Vieressä sijaitseva Helsingin jäähallin rakennus on tarkoitus yhdistää hankkeeseen ja muuttaa se pienemmäksi monitoimiareenaksi sekä liikuntatiloiksi. Maan alle on suunniteltu lisäksi harjoitusjäähallitiloja ja pysäköintilaitos.

Alueelle voi rakentaa monitoimiareenan maksimissaan 16 000 henkilölle. Maanalaiseen pysäköintilaitokseen on tulossa noin 1000 pysäköintipaikkaa. Hankkeeseen laadittu liikennesuunnitelma ottaa huomioon mittavan rakennushankkeen aiheuttamat vaikutukset eri liikennemuodoille.

Kaavan toteuttamisesta tulee kaupungille sekä kustannuksia että tuloja. Kertaluonteisia investointeja ovat muun muassa puistorakennustyöt, pallokentän rakentaminen talvikäyttöön sekä ylipainehallin purkaminen, joista tulee kustannuksia noin 4,5 miljoonaa euroa. Mahdollisen uuden harjoitushallin hankkiminen Jääkenttäsäätiölle on kustannusarvioltaan 6,5–10,5 miljoonaa euroa. Käyttötalousmenojen osuus on vuosittain arviolta 400 000–1,2 miljoonaa euroa.

Kaupungin on laskettu saavan tuloja tonttien myynnistä ja vuokraamisesta. Kaavoitetun rakennusoikeuden pääoma-arvo on noin 65 miljoonaa euroa. Suuntaa antavan arvion mukaan Helsinki Garden -hanke lisäisi Helsingin kunnallisverotuloja rakentamisvaiheessa yhteensä noin 10 miljoonaa euroa ja yhteisöverotuloja noin 3 miljoonaa euroa.

Asiassa tehtiin hylkäämisehdotus. Mia Haglundin (vas.) esittämä ja Annan Vuorjoen (vas.) kannattama hylkäysehdotus kaatui äänestyksessä äänin 70–12. Asiassa hyväksyttiin Otto Meren (kok.) ja Paavo Arhinmäen (vas.) toivomusponnet.

Rantanen ja Haglund kaupunginvaltuutetuiksi

Kaupunginvaltuusto myönsi Silvia Modigille (vas.) ja Elina Moisiolle (vihr.) eron kaupunginvaltuutetun luottamustoimesta. Moision tilalle varsinaiseksi valtuutetuksi tulee vihreistä Tuomas Rantanen ja Modigin tilalle vasemmistoliitosta Mia Haglund. Valtuutettujen toimikausi päättyy vuoden 2021 toukokuun lopussa.

M100 -junien peruskorjaukseen lisää rahaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi M100 -junayksiköiden peruskorjauksen hankesuunnitelman enimmäishinnan korottamisen. Päätös perustuu liikenneliikelaitoksen johtokunnan esitykseen ja hankkeen uusi enimmäishinta on yhteensä 31,22 miljoonaa euroa.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva  Helsinki Garden -hankkeesta Reijolankadun suunnasta
Havainnekuva Helsinki Garden -hankkeesta Reijolankadun suunnasta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme