Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Hermanninrannan asemakaavan

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 15. maaliskuuta Hermanninrannan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutokset Konalaan ja Myllypuroon sekä Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman.
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki

Hermanninrannan kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen ja palveluiden rakentamisen noin 5 500 uudelle asukkaalle.

Hermanninranta sijaitsee Kalasataman pohjoisosassa. Tavoitteena on suunnitella asuinympäristö, joka myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa yhdistää Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan.

Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutokset Konalaan ja Myllypuroon. Konalassa asemakaavan muutos koskee Konalan keskiosassa, kauppakeskus Ristikon välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa toimitilarakennusten korttelialuetta, joka on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön. Asuinrakennusten katutason kerroksiin keskeisille paikoille on tarkoitus tulla liiketiloja. Kaavaratkaisu edellyttää, että alueella olevat rakennukset puretaan.

Myllypuron kaavaratkaisu koskee Myllypuron keskustassa sijaitsevia toimistorakennusten ja asuinkerrostalojen korttelialueita. Kaavaratkaisu mahdollistaa nykyisen toimistorakennusten korttelialueen muuttamisen yleiskaavan mukaiseksi, sekoittuneita toimintoja käsittäväksi korttelialueeksi. Kaavaratkaisu on tehty raideliikenteen solmukohdaksi muotoutuvan Myllypuron keskustan rakennustehokkuuden lisäämiseksi ja toiminnan monipuolistamiseksi.

Kontulan pelastusaseman hankesuunnitelma hyväksyttiin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Kontulan pelastusasema palvelee valmistuttuaan Itä-Helsinkiä, jossa on puutteita ensihoidon valmiudessa.

Hankkeen enimmäishinta on arvonlisäverottomana runsaat 13 miljoonaa euroa huhtikuun 2022 kustannustasossa. Uudisrakennuksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2023 ja rakennuksen valmistua joulukuussa 2024.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

EU-parlamentin puhemies Roberta Metsola tapasi Helsingin, Espoon ja Vantaan johtoa10.3.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungintalolle kokoontui eilen 9. maaliskuuta pääkaupunkiseudun johtoa tapaamaan Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsolaa. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston Generators of Hope -keräyksestä, johon osallistuminen tuotti pääkaupunkiseudulla alkuvuodesta lähes 120 aggregaattia, generaattoria, lämmityslaitetta ja muuta laitetta Ukrainaan toimitettavaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme