Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaksi asemakaavan muutosta Malmin lentokentän alueelle

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 31.3. kaksi asemakaavan muutosta entisen Malmin lentokentän alueelle sekä kaupungin rahoitusosuuden korottamisen Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen rahoittamiseksi. Kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi pidettiin info koronatilanteesta.

Havainnekuva Malmin lentoasemakortteleista. Kuvanlähde: Voima Graphics Oy
Havainnekuva Malmin lentoasemakortteleista. Kuvanlähde: Voima Graphics Oy

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaksi asemakaavan muutosta entisen Malmin lentokentän alueelle. Toinen kaavaratkaisu koskee Nallenrinnettä ja toinen lentoasemakortteleita.

Nallenrinne on ensimmäinen osa-alue Malmin lentokentän alueen rakentamisessa. Kaavaratkaisu mahdollistaa asuinalueen rakentamisen lähipalveluineen ja puistoalueineen noin 2 800 asukkaalle.

Lentoasemakorttelit käsittävät alueen lentokentän eteläosassa, suojeltujen lentokenttärakennusten ympärillä ja Tattariharjuntien varrella. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen rakentamisen lähipalveluineen ja puistoalueineen noin 2 200 asukkaalle. Alueen historia ja ajallinen kerrostuneisuus tehdään näkyväksi uudessa kaupunkiympäristössä ja uusi rakentaminen sovitetaan paikan kulttuurihistoriallisiin arvoihin.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin rahoitusosuuden korottamisen Olympiastadionin perusparannuksen rahoittamiseksi

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin rahoitusosuuden korottamisen Helsingin Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen rahoittamiseksi. Korotus on noin 38 miljoonaa euroa. Siten kaupungin rahoitusosuus hankkeen kustannuksista on aiemmin päätetyn noin 130 miljoonan euron sijaan yhteensä enintään noin 168 miljoonaa euroa.

Lisäksi kaupunginvaltuusto totesi, että valtuuston päätöksen täytäntöönpanon edellytyksenä on, että valtio osallistuu kustannuksiin vähintään yhtä suurella osuudella.

Olympiastadionista vastaava, kaupungin määräysvallassa oleva Stadion-säätiö lähetti kaupungille ja valtiolle 17.12.2020 päivätyn hakemuksen Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen lisärahoittamiseksi ja loppuun saattamiseksi. Hakemuksen mukaan hankkeen kustannusten kehittymisen perusteella 261 miljoonan euron rahoitus ei riittänyt hyväksytyn hankesuunnitelman toteuttamiseen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kuninkaantammen peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kuninkaantammen peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Kuninkaantammi on yksi Helsingin uusista asuinalueista. Tällä hetkellä alueen varhaiskasvatus ja perusopetus on järjestetty useassa eri toimipisteessä, osin tilapäisissä tiloissa.

Uudisrakennuksen tilat suunnitellaan 250 perusopetuksen oppilaalle sekä 210 varhaiskasvatukseen osallistuvalle lapselle. Uudisrakennuksen arvoitu rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana yhteensä noin 17,5 miljoonaa euroa. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa ensi talvena ja valmista on määrä olla kesällä 2023.

Kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi pidettiin info koronatilanteesta.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva Malmin lentoasemakortteleista. Kuvanlähde: Voima Graphics Oy
Havainnekuva Malmin lentoasemakortteleista. Kuvanlähde: Voima Graphics Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunginjohtajat: Kaupungit ovat Suomen kasvun kivijalka – puoliväliriihessä on vahvistettava kaupunkien edellytyksiä kestävään ja pitkäjänteiseen kasvuun12.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunginjohtajat edellyttävät, että hallitus tekee huhtikuun puoliväliriihen yhteydessä päätöksiä, jotka vahvistavat kuntatalouden pitkän aikavälin kestävyyttä ja turvaavat kaupunkien kyvyn investoida koronakriisin jälkeiseen kasvuun. Kaupungit ovat keskeisessä asemassa niin koronakriisin hoidossa kuin siitä elpymisessä ja uuden talouskasvun luomisessa, ja niiden toimintaedellytyksiä on vahvistettava ja potentiaali tunnistettava.

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta12.4.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalouden palvelut. Palvelukokonaisuuteen on koottu alkuvaiheessa pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa.

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle kerätty Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä rahoituspohja – yksityistä rahoitusta tähän mennessä vähintään 24 miljoonaa euroa8.4.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Jane ja Aatos Erkon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat ehdollisesti sitoutuneet uuden Helsingin Eteläsatamaan suunnitellun arkkitehtuuri- ja designmuseon pääomittamiseen yhteensä vähintään 24 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus on Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamista8.4.2021 13:01:36 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 8.4.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamisesta alueella kahdeksi viikoksi eteenpäin 28.4.2021 saakka kuitenkin niin, että edelleen muuten suljettavaksi määrättyjä yksityisiä ja julkisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koskisi ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

MEDIAKUTSU / MEDIEINBJUDAN: Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityinen rahoitus / Privat finansiering för det nya arkitektur- och designmuseet8.4.2021 09:30:00 EEST | Kutsu

Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityisen rahoituksen tilanteesta kerrotaan tänään 8. huhtikuuta kello 15 alkavassa mediatilaisuudessa. / Läget i fråga om den privata finansieringen för det nya arkitektur- och designmuseum som planeras i Södra hamnen i Helsingfors är tema för en presskonferens i dag den 8 april med början kl. 15.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme