Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaksi kaavamuutosta Kamppiin

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 21. syyskuuta kaksi kaavamuutosta Kamppiin sekä kaavamuutoksen Meilahteen Tukholmankadulle.

Kampissa toinen kaavaratkaisuista mahdollistaa keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen nykyisen Kampin metroaseman sisäänkäynnin paikalle. Yksikerroksinen metroaseman sisäänkäynti korvataan kahdeksankerroksisella uudisrakennuksella. Hanke perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päättämään palveluverkkosuunnitelmaan 2030. Suunnitelman mukaan keskustaan sijoitetaan yksi kuudesta terveys- ja hyvinvointikeskuksesta.

Toinen Kampin kaavamuutoksista koskee Kampin metroaseman vieressä, osoitteessa Runeberginkatu 2 sijaitsevaa hotellin tonttia. Kaavamuutos mahdollistaa hotellin laajentamisen tontilla olevalle aukiolle. Tavoitteena on parantaa hotellin edellytyksiä toimia kongressihotellina.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Meilahdessa Tukholmankatu 10:n asemakaavan muuttamisen. Kaavamuutos koskee Kojamo Oyj:n kaupungilta ostamaa entisen ammattikorkeakoulu Metropolian tonttia Tukholmankadun ja Paciuksenkadun kulmassa. Metropolian muutettua uudelle kampusalueelle Myllypuroon, tontilla oleva rakennus suunnitellaan muutettavaksi asuin- ja toimitiloiksi. Lisäksi tontille on suunniteltu lisärakentamista. Kaavaratkaisun toteuttamisella rakennuksen kulttuurihistorialliset, rakennustaiteelliset ja kaupunkikuvalliset arvot säilyvät ja alueelle tulee lisää asuntoja. Asukasmäärän lisäys on noin 400.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat löytyvät täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto käsitteli talousarviota ja palvelustrategiaa19.9.2022 08:44:46 EEST | Tiedote

Jaosto kokoontui 19.9. ja päätti esittää kaupunginhallitukselle sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan talousarvioehdotuksen 2023 sekä taloussuunnitelmaehdotuksen 2023−2025 hyväksymistä. Jaosto esitti kaupunginhallitukselle myös sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategialuonnoksen vuosille 2023−2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme