Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli ensi vuoden talousarvioesitystä

Jaa

Kaupunginvaltuusto käsitteli 16. marraskuuta Helsingin ensi vuoden talousarvioesitystä ja taloussuunnitelmaa vuosille 2023–2025. Lisäksi kaupunginvaltuusto vahvisti kunnallisprosentin ja kiinteistöveroprosentit ensi vuodelle. Valtuusto myös hyväksyi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategian vuosille 2023–2025, Helsingin hyvinvointisuunnitelman vuosille 2022–2025 ja Helsingin kaupungin taidemuseon HAMin säätiöimisen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen takia Helsingin pitää eriyttää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen talous talousarviossa ja kirjanpidossa. Ensi vuoden alusta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen rahoitus muodostuu valtiolta saatavasta yleiskatteellisesta rahoituksesta sekä asiakasmaksutuloista ja muista toimintatuotoista.

Kaupunginvaltuusto päättää talousarvioesityksen hyväksymisestä ensi viikolla 23. marraskuuta. Tuolloin valtuusto myös äänestää talousarvioesitykseen tehdyistä vastaehdotuksista ja toivomusponsista.

Valtuusto vahvisti kunnallisveroprosentin ja kiinteistöveroprosentit

Kaupunginvaltuusto vahvisti kunnallisprosentin ja kiinteistöveroprosentit ensi vuodelle. Ensi vuoden kunnallisveroprosentti on 5,36. Kunnallisveroprosentin tasoon vaikuttaa sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen uudistus.

Kiinteistöveroprosentit pysyvät samoina kuin vuonna 2022. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,93, vakituisten asuinrakennusten 0,41, muiden asuinrakennusten 0,93, rakentamattoman rakennuspaikan 3,93 ja voimalaitosten 3,10.

Valtuusto hyväksyi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategian

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategian vuosille 2023–2025 ja Helsingin hyvinvointisuunnitelman vuosille 2022–2025.

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelustrategia on laadittu talouden ja toiminnan suunnittelua sekä johtamista varten ja se tukee kaupunkistrategian toteutumista. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Helsingin hyvinvointisuunnitelman avulla puolestaan johdetaan, ohjataan ja kehitetään helsinkiläisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä.

Helsingin kaupungin taidemuseo HAM säätiöitetään

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin kaupungin taidemuseon HAMin säätiöimisen. Taidemuseon toiminta ja henkilöstö siirtyvät HAM Helsingin taidemuseosäätiöön 1.1.2023 alkaen. HAM on tällä hetkellä osa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kulttuuripalvelukokonaisuutta.

Säätiöimisen tavoitteena on HAMin toimintaedellytysten turvaaminen pitkälle tulevaisuuteen sekä toiminnan vaikuttavuuden kasvattaminen.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ovat päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajien hallitusohjelmatavoitteet: Kestävä tulevaisuus luodaan kaupungeissa8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat haluavat toteuttaa tuloksekasta yhteistyötä tulevan hallituksen kanssa ja toimia yhdessä koko Suomen parhaaksi. C21-verkoston hallitusohjelmatavoitteissa painottuvat luottamus kaupunkeihin ja aito kumppanuus, huoli resurssien riittävyydestä maailmanluokan haasteiden ratkaisemiseen sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Seuraavalla hallituskaudella tulee olla kaupunkien ja vaikuttavan kaupunkipolitiikan aika.

Helsingin kaupungin palveluissa varaudutaan mahdollisiin sähkökatkoihin7.12.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Talven aikana sähkön tuotanto ja tuonti eivät välttämättä riitä kattamaan kulutusta Euroopassa ja Suomessakin voi tulla pulaa sähköstä. Tällaisessa tilanteessa sähkönkulutusta on rajoitettava ja myös sähkökatkot saattavat olla mahdollisia. Varautumisvelvoitteen mukaisesti kuntien on varmistettava tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös häiriötilanteissa. Helsingin kaupungin palveluissa on varauduttu mahdollisten sähkökatkojen aiheuttamiin häiriöihin ja niiden vaikutuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme