Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli koronatoipumispakettia ja hyväksyi Laakson yhteissairaalan asemakaavan muutoksen

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 19. tammikuuta koronatoipumiseen tarkoitettua määrärahapakettia ja hyväksyi Laakson yhteissairaalan asemakaavan muutoksen. Kaupunginvaltuuston aluksi pidettiin kyselytunti.

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki

Koronasta toipumiseen on varattu kaupunginhallituksen käyttövaroihin yhteensä 70 miljoonaa euroa vuosille 2022–2023.

Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunginhallituksen tämän vuoden käyttövaroista siirretään 45 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveyspalveluihin hoito- ja palveluvelan korjaamiseen. 45 miljoonan euron määräraha käytetään palvelujen saatavuuden parantamiseen, matalan kynnyksen mielen hyvinvointia edistäviin palveluihin ja iäkkäiden päivätoimintapalveluihin.

Kaupunginhallitus päätti 10. tammikuuta, että koronatoipumisen määrärahasta kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käytettäväksi tulee 17 miljoonaa euroa, joka käytetään lasten ja nuorten osaamis- ja hyvinvointivajeen korjaamiseen. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle osoitetaan 8 miljoonaa euroa, joka käytetään kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukemiseen, lasten ja nuorten hyvinvointivajeen korjaamiseen, ikääntyneiden mielen hyvinvoinnin ja liikkeelle lähtemisen tukemiseen sekä ulkoilun ja liikunnan mahdollisuuksien vahvistamiseen.

Valtuustossa myös kaavaratkaisuja ja kyselytunti

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Laakson yhteissairaalan asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutos koskee nykyistä Laakson sairaalan aluetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden sairaalakampuksen rakentamisen.

Alueelle on tarkoitus sijoittaa laaja-alaisesti pääkaupunkiseudun psykiatrista sairaanhoitoa sekä puolet Helsingin sairaalan sairaalatoiminnoista. Sairaalasta tulee Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yhteinen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Kansallismuseon laajennuksen mahdollistavan asemakaavan muutoksen Etu-Töölössä. Laajennuksen tavoitteena on, että Kansallismuseossa voidaan järjestää suuria ja vaativia kansainvälisiä näyttelyitä, joihin nykyiset tilat ovat liian pienet.

Uudisosa rakennetaan Kansallismuseon päärakennuksen yhteyteen sen suojeluarvot huomioiden. Uudisrakennuksen tilat on tarkoitus sijoittaa museon pohjoispuolen pihapuiston alueelle suurimmaksi osaksi maan alle jättäen tilaa terassialueille, näyttelyille ja ulkotapahtumille.

Valtuuston aluksi järjestettiin kyselytunti. Kyselytunnin aiheina olivat lumen mereen ajon lopettaminen ja kestävän vaihtoehtoisen ratkaisun käyttöön ottaminen, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen selviytyminen epidemiatilanteessa ja Helsingin koronastrategia.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset kokevat kotikaupunkinsa edelleen turvalliseksi12.5.2022 09:56:47 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 lopussa toteutetussa laajassa turvallisuuskyselyssä Helsinki koettiin yhä pääosin turvalliseksi kaupungiksi. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kaupunki on yleisesti turvallinen tai vähintään melko turvallinen. Omalla asuinalueellaan 92 prosenttia vastaajista kokee olonsa yleisesti ottaen turvalliseksi, ja 76 prosentin mukaan oma asuinalue on turvallinen myös myöhään viikonloppuiltaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme