Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kyselytunnilla koronavirusta ja ilmastonmuutosta

Jaa

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 26.2. myös Hermannin rantatien asemakaavan ja asemakaavan muutoksen, jotka mahdollistavat Kalasataman joukkoliikenteen palvelutason parannuksen.

Valtuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti, jossa kokeiltiin ensimmäistä kertaa viittomakielistä tulkkausta. Tavoitteena on jatkaa kokeilua myös syyskaudella. Kokemusten perusteella punnitaan mahdollisuuksia viittomakielisen tulkkauksen järjestämiseen säännöllisesti.

Valtuusto keskusteli ensin kaupungin varautumisesta koronavirusepidemiaan. Kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies (kok.) kysyi, miten terveydenhuolto ja muut tärkeät peruspalvelut turvataan epidemiatilanteessa? Kysymykseen vastasi sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa.

Toinen kysymys koski ilmastonmuutosta. Valtuutettu Atte Harjanne (vihr.) kysyi, miten kaupunki varmistaa, että ilmastonmuutokseen sopeutuminen huomioidaan ja resursoidaan riittävästi kaupungin eri toimialoilla eri aikajänteet huomioiden? Kysymykseen vastasi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Keskustelut on julkaistu tallenteena Helsinki-kanavalla.

Hermannin rantatien uuden kaavan myötä parempaa joukkoliikennettä Kalasatamaan

Asemakaava ja asemakaavan muutos koskevat Hermannin rantatietä ja aluetta, joka rajoittuu Hermanninmäkeen, Hermanninrantaan ja Kyläsaareen.

Kaavan hyväksymisen myötä Kalasataman ja Pasilan välille on mahdollista rakentaa uusi raitiotieyhteys sekä Sörnäistentunneli, jonka pohjoinen ajoyhteys sijoittuu Hermannin rantatielle. Kaava mahdollistaa lisäksi nelikaistaisen (2+2) moottoriajoneuvotien rakentamisen ennen Sörnäistentunnelin toteuttamista.

Uusi kaava vaikuttaa erityisesti niin, että Kalasataman joukkoliikenteen palvelutaso paranee. Lisäksi jalankulun ja pyöräilyn yhteydet paranevat. Mikäli Sörnäistentunneli toteutetaan, myös ajoneuvoliikenne nopeutuu kulkiessaan suoraan tunnelin kautta Sörnäisten rantatielle.

Alueelle ei tule uutta asunto- tai toimitilakerrosalaa.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 040 509 6410
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva rakennettavasta Hermanninrannasta.
Havainnekuva rakennettavasta Hermanninrannasta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PRESS INVITATION / MEDIAKUTSU: Mayor’s coronavirus situation info in English on 31. March at 5:30 pm / Pormestarin info koronavirustilanteesta 31.3. kello 17.30 englanniksi30.3.2020 15:53:15 EESTTiedote

Mayor Vapaavuori's info will cover the current coronavirus situation and responses in Helsinki. The live stream will be in English. / Pormestari Jan Vapaavuori kertoo suorassa lähetyksessä 31. maaliskuuta kello 17.30 ajankohtaista tietoa liittyen koronavirustilanteeseen Helsingissä. Lähetys toteutetaan englanninkielisenä.

MEDIAKUTSU: Pormestarin infossa tietoa Helsingin kaupungin uusimmista päätöksistä koronavirustilanteeseen liittyen tänään kello 1727.3.2020 13:45:58 EETKutsu

Pormestarin info lähetetään suorana Helsinki-kanavalla kello 17 alkaen. Pormestari Jan Vapaavuori kertoo infossa muun muassa kaupungin yritysvuokralaisiin liittyvistä päätöksistä sekä muista uusista koronakriisiin liittyvistä päätöksistä. Lisäksi infossa ovat mukana ikääntyneille kohdennetun Helsinki-avun edustajina palvelun johtaja Tiina Hörkkö ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki. Palvelu on juuri saatu käynnistettyä ja myös ensimmäiset yrityskumppanit vahvistettua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme