Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kyselytunnilla koronavirusta ja ilmastonmuutosta

Jaa

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 26.2. myös Hermannin rantatien asemakaavan ja asemakaavan muutoksen, jotka mahdollistavat Kalasataman joukkoliikenteen palvelutason parannuksen.

Valtuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti, jossa kokeiltiin ensimmäistä kertaa viittomakielistä tulkkausta. Tavoitteena on jatkaa kokeilua myös syyskaudella. Kokemusten perusteella punnitaan mahdollisuuksia viittomakielisen tulkkauksen järjestämiseen säännöllisesti.

Valtuusto keskusteli ensin kaupungin varautumisesta koronavirusepidemiaan. Kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies (kok.) kysyi, miten terveydenhuolto ja muut tärkeät peruspalvelut turvataan epidemiatilanteessa? Kysymykseen vastasi sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa.

Toinen kysymys koski ilmastonmuutosta. Valtuutettu Atte Harjanne (vihr.) kysyi, miten kaupunki varmistaa, että ilmastonmuutokseen sopeutuminen huomioidaan ja resursoidaan riittävästi kaupungin eri toimialoilla eri aikajänteet huomioiden? Kysymykseen vastasi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Keskustelut on julkaistu tallenteena Helsinki-kanavalla.

Hermannin rantatien uuden kaavan myötä parempaa joukkoliikennettä Kalasatamaan

Asemakaava ja asemakaavan muutos koskevat Hermannin rantatietä ja aluetta, joka rajoittuu Hermanninmäkeen, Hermanninrantaan ja Kyläsaareen.

Kaavan hyväksymisen myötä Kalasataman ja Pasilan välille on mahdollista rakentaa uusi raitiotieyhteys sekä Sörnäistentunneli, jonka pohjoinen ajoyhteys sijoittuu Hermannin rantatielle. Kaava mahdollistaa lisäksi nelikaistaisen (2+2) moottoriajoneuvotien rakentamisen ennen Sörnäistentunnelin toteuttamista.

Uusi kaava vaikuttaa erityisesti niin, että Kalasataman joukkoliikenteen palvelutaso paranee. Lisäksi jalankulun ja pyöräilyn yhteydet paranevat. Mikäli Sörnäistentunneli toteutetaan, myös ajoneuvoliikenne nopeutuu kulkiessaan suoraan tunnelin kautta Sörnäisten rantatielle.

Alueelle ei tule uutta asunto- tai toimitilakerrosalaa.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 040 509 6410
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva rakennettavasta Hermanninrannasta.
Havainnekuva rakennettavasta Hermanninrannasta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme