Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli nuorten aloitteita

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli 21.4. nuorten jättämiä aloitteita ja päätti määrärahan myöntämisestä liikunta- ja kulttuurisetelien kertaluontoisen henkilöstöedun hankkimiseksi kaupungin työntekijöille. Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Vuosaaren pohjoisosassa sijaitsevan Kurkimoision asemakaavan muutoksen.

Kaupunginvaltuusto käsitteli 21.4. nuorten aloitteita. Heinä-joulukuussa 2020 helsinkiläiset 13-17 –vuotiaat nuoret tekivät yhteensä 11 aloitetta. Aloitteissa ehdotetaan muun muassa koulupsykologien määrän lisäämistä, aurinkopaneeleja nuorisotalojen katoille sekä tehokkaampia toimia, jotta kaupunki olisi turvallisempi tytöille. Koko valtuustokauden aikana nuoret ovat tehneet yhteensä noin 150 aloitetta.

Aloitteiden yhteydessä jättämässään lausunnossa nuorisoneuvosto kiinnittää huomiota siihen, että aloitteiden määrä on vähentynyt aiemmista vuosista. Nuorisoneuvosto katsoo, että suurin osa nuorista on edelleen epätietoisia aloitekanavan olemassaolosta tai he eivät usko sen vaikuttavuuteen.

Aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja tuoda kaupungille tietoa nuorten toiveista ja tavoitteista.

Kaupungin henkilöstölle liikunta- ja kulttuurisetelien kertaluontoinen etu

Kaupunginvaltuusto päätti määrärahan myöntämisestä liikunta- ja kulttuurisetelien kertaluontoisen henkilöstöedun hankkimiseksi Helsingin kaupungin työntekijöille. Kaupunginvaltuusto oikeuttaa kaupunginhallituksen ylittämään kaupunginhallituksen käyttövaroja vuoden 2021 talousarviossa.

Kaupunki hankkii kulttuuri- ja liikuntapalveluita 7,6 miljoonalla eurolla, joka jaetaan arviolta noin 36 000 – 37 000 työntekijöille kertaluontoisena henkilöstöetuna liikunta- ja kulttuuriseteleinä. Helsinki haluaa panostaa koko kaupungille tärkeän kulttuuri- ja liikuntasektorin palautumiseen koronapandemian negatiivisista vaikutuksista ja samalla tarjota henkilöstölleen mahdollisuuden virkistäytymiseen koronavuoden jälkeen.

Vuosaaren Kurkimoisioon tulossa kattopuutarhoja

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Vuosaaren pohjoisosassa sijaitsevan Kurkimoision asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisun ansiosta alueelle voidaan rakentaa uusia asuntoja, joihin tulee ekologisesti ja toiminnallisesti monipuoliset kattopuutarhat.

Asuinrakennukset on sijoitettu vaativaan rinnemaastoon, jotta alueen avokalliopintoja ja puustoa voidaan kallion lakialueella säilyttää. Asukasmäärän lisäys on noin 350 asukasta.

Kuntavaalien siirtäminen muuttaa valtuuston kokousaikoja

Kaupunginvaltuusto päätti muuttaa kuntavaalien siirtymisen seurauksena valtuuston kokousaikoja. Vaaleissa valittavien uusien kaupunginvaltuutettujen toimikausi alkaa 1. elokuuta, joten valtuuston on perusteltua kokoontua heti toimikauden alussa maanantaina 2. elokuuta. Tuolloin on tarkoitus valita pormestarikunta sekä kaupunginhallituksen, lautakuntien, jaostojen ja johtokuntien jäsenet. 

Lisäksi valtuuston kokous pidetään myös keskiviikkona 11. elokuuta.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Sittenkin töihin! – maahan muuttaneiden naisten työllistymistä tukenut hanke päättyy7.5.2021 12:00:00 EEST | Kutsu

Helsingin kaupungin työllisyydenhoidon koordinoima Women to Work -hanke (ESR) on päättymässä. Hankkeessa on vuosina 2019–2021 ohjattu yli 200 osallistujaa intensiivisesti ja omakielisesti osallistujien lähtötilanne huomioiden. Hanke oli suunnattu naisille, jotka puhuvat äidinkielenään somalia, arabiaa tai venäjää tai pärjäävät selkosuomeksi. Tervetuloa Helsingin kaupungin Women to Work -hankkeen loppuwebinaariin 18.5. klo 9–12.

Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupunginjohtajat: Päivitetyt rahoituslaskelmat nostavat esiin sote-uudistuksen ongelmat6.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen sote-esityksen taloudelliset vaikutukset näyttävät yhä huolestuttavammilta. Jo aiemmin on arvioitu, että uudistus heikentäisi julkisen talouden tasapainoa koko 2020-luvun ajan. Toukokuun alussa julkaistut päivitetyt hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat osoittavat, että toteutuessaan sote-uudistus loisi huomattavia haasteita talouden elpymiselle koronan jälkeen. Kun otetaan lisäksi huomioon, että kuntien veroprosenttia ollaan uudistuksen yhteydessä leikkaamassa, on uudistus kaupunkien näkökulmasta merkittävä heikennys nykytilanteeseen. Kaupunkien toimintaedellytykset ja mahdollisuudet huolehtia niille jäljelle jäävistä tehtävistä vaarantuisivat olennaisesti.

Koko Helsingissä saa esiopetuspaikan tekstiviestillä ilman hakemusta29.4.2021 11:25:00 EEST | Tiedote

Helsingin tavoitteena olla kaupunki, joka ennakoi asukkaidensa ja yritysten palvelutarpeita ja jossa palvelua voi saada aina ilman aikataulua tai palvelupisteitä. Askel tätä kohti on, että vuoden 2021 alusta Helsinki on tarjonnut koko kaupungissa eskari-ikäisten lasten vanhemmille esikoulupaikkaa sopivasta päiväkodista suoraan tekstiviestillä ilman hakemusta. Ennakoivan esiopetuspaikan haun ideana on, että aloite eskaripaikaksi tulee kaupungilta eikä vaadi vanhemmilta yhdenkään lomakkeen täyttämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme