Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli useita aloitteita

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita ja määritti vuokrausperiaatteet kahdelle tontille Länsisatamassa Jätkäsaaressa.

Kaupunginvaltuusto käsitteli 2.6. useita valtuutettujen aloitteita ja Perussuomalaisten valtuustoryhmän ryhmäaloitetta.

Lisäksi kaupunginvaltuusto määritti vuokrausperiaatteet kahdelle tontille Länsisatamassa Jätkäsaaressa. Toinen tontti on varattu Helsingin Varsinaissuomalainen Ylioppilashuonesäätiö sr:lle valtion tukemien opiskelijoille suunnattujen vuokra-asuntojen rakentamiseksi ja toinen tontti asunto-osuuskuntamuotoisten asuntojen suunnittelua ja konsulttivetoisen ryhmärakennuttamishankkeen organisointia varten.

Asuntohankkeiden toteutussuunnittelu on edennyt, joten tonteille on tarpeen määrittää vuokrausperiaatteet. Molempien tonttien vuokra-aika on noin 60 vuotta. Jätkäsaaressa tontit on noudatetun käytännön mukaisesti vuokrattu noin 60 vuodeksi.

Kaupunginvaltuusto valitsi myös puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kuntavaalien siirtymisen seurauksena valtuuston toimikausi jatkuu heinäkuun loppuun saakka. Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Otso Kivekäs, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Harry Bogomoloff ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Paavo Arhinmäki.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2021 17:30:00 EEST | Tiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin 12.6.1550, eli tänä vuonna juhlitaan jo 471-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänä kaupunki jakaa tunnustuksia ansioituneille helsinkiläisille. Kaupungintalon virtuaalisessa Helsinki-päivän juhlassa jaettiin Helsinki-mitalit, urheilu-, kulttuuri-, taide- ja tiedepalkinnot sekä Helsingin kaupungin tutkimusapurahat. Tänä vuonna palkitsemistilaisuutta pystyi ensimmäistä kertaa seuraamaan suorana Helsinki-kanavalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme