Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita sekä ryhmäaloitteita

Jaa

Valtuusto kokoontui 7.10. kokoukseen, johon suuri osa valtuutetuista osallistui etäyhteydellä. Valtuustosalissa läsnä olleet noudattivat suositusta kasvomaskin käytöstä. Kokouksessa käsiteltiin valtuutettujen jättämiä aloitetta sekä Vihreiden ja SDP:n ryhmäaloitteita.

SDP ehdotti ryhmäaloitteessaan, että Helsinki edistäisi HSL-kuntayhtymän rahoituksen muuttamista niin, että jatkossa kunnat kattaisivat kustannuksista nykyistä suuremman osuuden.

Vihreiden ryhmäaloitteessa ehdotettiin, että Helsinkiin istutetaan 100 000 puuta lisäämään kaupungin viihtyisyyttä, kaupunkilaisten hyvinvointia ja torjumaan ilmastomuutosta ja siitä aiheutuvia lieveilmiöitä.

Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen vastaukset molempiin aloitteisiin.

Aloitteista pitkä keskustelu

Valtuutettujen jättämiä aloitteita oli käsittelyssä yhteensä 26, joista osa jätettiin pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Paljon keskustelua nostattivat aloitteet ulkovaatetuksen tarjoamisesta päiväkotien työntekijöille, henkilöstön pysyvästä edustuksesta ja valvonnan laajentamisesta pelastuslautakunnassa sekä selvitys Helsingin kaupungin ulkopuolisista asiantuntijapalveluostoista. Keskusteluja voi katsoa kokoustallenteesta 8.10. alkaen osoitteessa helsinkikanava.fi.

Kaupunginvaltuusto päätti myös myynti- sekä vuokrausperiaatteista Sörnäisissä sijaitsevalle tontille ja hyväksyi vuokrausperiaatteet asuntotonteille sekä osto-oikeuden Pitäjänmäellä, Tapaninkylässä ja Pasilassa sijaitseville asuintonteille.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi – suositus kasvomaskien käyttämisestä työpaikalla sekä ehdotus velvoittavasta määräyksestä maskien käytölle yleisötilaisuuksissa14.10.2020 11:15:38 EESTTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 13. lokakuuta 2020 uusista paikallisista toimista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Tavoitteena on, että paikallisilla ja alueellisilla keinoilla onnistutaan hillitsemään epidemian leviämistä ja tuetaan samalla yhteiskunnan pysymistä auki.

Helsingin kaupunki panostaa palveluiden saavutettavuuteen12.10.2020 14:30:00 EESTTiedote

Helsinki kehittää uutta toimintamallia, jossa vaatimus palveluiden saavutettavuudesta halutaan muuttaa velvoitteesta kaupungin vahvuudeksi. Suomessa päättyi 23. syyskuuta digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain siirtymäaika, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin ja velvoittaa viranomaisia, kuten Helsingin kaupunkia, toteuttamaan kaikki julkisesti saatavilla olevat digitaaliset palvelut saavutettavasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme