Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti laajentaa paperittomien terveyspalveluita

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi yli seitsemän tuntia kestäneessä kokouksessaan 29.11. Veronika Honkasalon aloitteen niin kutsuttujen paperittomien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluiden laajentamisesta äänestysten jälkeen. Valtuusto kävi sitä ennen vilkkaan noin 100 puheenvuoroa sisältäneen keskustelun aloitteesta. Päätös tarkoittaa, että paperittomilla henkilöillä on jatkossa oikeus Helsingissä muun muassa kroonisten sairauksien hoitoon ja rokotuksiin. Tällä hetkellä paperittomilla on oikeus kiireellisiin terveyspalveluihin kuten ensiapuun. Kaupunginvaltuusto käsitteli myös lukuisia muita valtuutettujen aloitteita, sillä valtuustolla oli käsittelyssään yhteensä 30 ryhmien tai valtuutettujen tekemää aloitetta.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvioehdotuksen vuodelle 2018

Valtuusto hyväksyi kaupungin vuoden 2018 talousarvioehdotuksen ja taloussuunnitelman vuosille 2018-2020. Käsittelyn yhteydessä hyväksyttiin Hannu Oskalan ja Maija Anttilan ponnet. Hannu Oskalan ponnessa halutaan selvittää mahdollisuudet koota talousarvio ja toimialalautakuntien tulosbudjetit sekä käyttösuunnitelmat kaupungin nettisivuille yhteen paikkaan. Maija Anttilan ponnessa halutaan kaupunginhallituksen selvittävän mahdollisuutta velvoittaa kaupungin toimialoja laatimaan vaikuttavuusmittareita mittaamaan toiminnan tuottavuutta ja vaikuttavuutta valtuustokauden puolivälitarkastelussa.

Valtuusto keskusteli pitkään nuorten aloitteista

Nuorten aloiteoikeus on ollut vuodesta 2015 alkaen osa helsinkiläisten nuorten osallistumis- ja vaikuttamisjärjestelmä Ruutia. Nuorten aloitteella tarkoitetaan helsinkiläisten 13–17-vuotiaiden tekemiä aloitteita kaupungin toimintaan kuuluvissa asioissa. Aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuorten osallistumista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja tuoda kaupungin eri toimialoille tietoa nuorten toiveista. Ruudin ydinryhmä esitteli kokouksessa valtuustolle ehdotuksiaan. Valtuusto ei päätä Ruudin ehdotusten etenemisestä, mutta nuorten aloitteista kehkesi valtuustossa vilkas keskustelu.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi. Kokouksen aikaisessa videotallenteessa oli teknisiä ongelmia, jonka takia tallenne julkaistaan poikkeuksellisesti kokonaisena normaalia myöhemmin.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua keskiviikkona 13.12.2017 klo 18.

Tero Lahti
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
gsm 040 334 4801
tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme