Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti laajentaa paperittomien terveyspalveluita

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi yli seitsemän tuntia kestäneessä kokouksessaan 29.11. Veronika Honkasalon aloitteen niin kutsuttujen paperittomien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluiden laajentamisesta äänestysten jälkeen. Valtuusto kävi sitä ennen vilkkaan noin 100 puheenvuoroa sisältäneen keskustelun aloitteesta. Päätös tarkoittaa, että paperittomilla henkilöillä on jatkossa oikeus Helsingissä muun muassa kroonisten sairauksien hoitoon ja rokotuksiin. Tällä hetkellä paperittomilla on oikeus kiireellisiin terveyspalveluihin kuten ensiapuun. Kaupunginvaltuusto käsitteli myös lukuisia muita valtuutettujen aloitteita, sillä valtuustolla oli käsittelyssään yhteensä 30 ryhmien tai valtuutettujen tekemää aloitetta.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvioehdotuksen vuodelle 2018

Valtuusto hyväksyi kaupungin vuoden 2018 talousarvioehdotuksen ja taloussuunnitelman vuosille 2018-2020. Käsittelyn yhteydessä hyväksyttiin Hannu Oskalan ja Maija Anttilan ponnet. Hannu Oskalan ponnessa halutaan selvittää mahdollisuudet koota talousarvio ja toimialalautakuntien tulosbudjetit sekä käyttösuunnitelmat kaupungin nettisivuille yhteen paikkaan. Maija Anttilan ponnessa halutaan kaupunginhallituksen selvittävän mahdollisuutta velvoittaa kaupungin toimialoja laatimaan vaikuttavuusmittareita mittaamaan toiminnan tuottavuutta ja vaikuttavuutta valtuustokauden puolivälitarkastelussa.

Valtuusto keskusteli pitkään nuorten aloitteista

Nuorten aloiteoikeus on ollut vuodesta 2015 alkaen osa helsinkiläisten nuorten osallistumis- ja vaikuttamisjärjestelmä Ruutia. Nuorten aloitteella tarkoitetaan helsinkiläisten 13–17-vuotiaiden tekemiä aloitteita kaupungin toimintaan kuuluvissa asioissa. Aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuorten osallistumista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja tuoda kaupungin eri toimialoille tietoa nuorten toiveista. Ruudin ydinryhmä esitteli kokouksessa valtuustolle ehdotuksiaan. Valtuusto ei päätä Ruudin ehdotusten etenemisestä, mutta nuorten aloitteista kehkesi valtuustossa vilkas keskustelu.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi. Kokouksen aikaisessa videotallenteessa oli teknisiä ongelmia, jonka takia tallenne julkaistaan poikkeuksellisesti kokonaisena normaalia myöhemmin.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua keskiviikkona 13.12.2017 klo 18.

Tero Lahti
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
gsm 040 334 4801
tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Helsinki valittu vuoden 2018 pyöräilykunnaksi – sujuvan liikkumisen suunnannäyttäjä17.5.2018 13:03Tiedote

Helsinki on valittu tänään vuoden 2018 pyöräilykunnaksi. Tunnustuksen myönsi Pyöräilykuntien verkosto, jonka valintaperusteena oli pyöräliikenteen hyväksi Helsingissä tehty kunnianhimoinen ja tuloksekas työ. Verkoston mukaan Helsinki on osoittanut olevansa pääkaupungin arvolle sopiva pyöräilyn suunnannäyttäjä Suomessa. Palkinnon vastaanotti kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme