Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti useista asemakaavojen muutoksista

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi syksyn ensimmäisessä kokouksessaan asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa 1,5 kilometrin pituisen tunnelin rakentamisen Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistämiseksi.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi syksyn ensimmäisessä kokouksessaan asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa 1,5 kilometrin pituisen tunnelin rakentamisen Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistämiseksi.

Sörnäistentunnelin rakentamisen tavoitteena on turvata joukkoliikenteen kehittämismahdollisuudet Kalasataman ja Hermannin rantatielle sijoittuvan liikenteen solmukohdan ympärillä. Tunnelin rakentaminen olisi ainakin osittain perusteltua kytkeä Kalasataman raitioteiden rakentamisen aikatauluun. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kalasataman raitioteiden yleissuunnitelman kesäkuussa. Hermannin rantatiellä kulkevan raitiotien toteuttaminen alkaa arvion mukaan vuonna 2020. Sörnäistentunnelin suuaukot on suunniteltu sijoitettavaksi tulevan raitiotien molemmin puolin.

Asemakaavamuutokset myösTöölössä ja Hakaniemessä

Valtuuston hyväksymä asemakaavan muutos Töölössä koskee sairaala-aluetta, joka sijaitsee Topeliuksenkadun, Sibeliuksenkadun ja Töölönkadun rajaamassa korttelissa Taka-Töölössä. Sairaalatoiminta päättyy alueella 2020-luvulla ja toiminnot siirtyvät Meilahteen. Kaavaratkaisu mahdollistaa Töölön alueelle poikkeuksellisen suuren määrän uusia asuntoja, samalla kun valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön arvot säilytetään.

Valtuusto hyväksyi myös Hakaniemen hotellin asemakaavan muutoksen, joka koskee Hakaniemenrannassa sijaitsevaa katu- ja vesialuetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa hotellin, katuaukion ja julkisen rannan rakentamisen pääosin täyttömaalle Siltavuorensalmen pohjoisrannalla.

Jakomäen sydän -palvelurakennukseen koulu ja päiväkoti

Valtuuston hyväksymän Jakomäen sydän -palvelurakennuksen hankesuunnitelman lähtökohtana on viiden rakennuksen peruskorjauksen korvaaminen yhdellä peruskorjaus- ja laajennushankkeella. Vapautuville tonteille rakennetaan asuntoja.

Jakomäen sydän -palvelurakennukseen tulevat sijoittumaan koulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuistotoiminta sekä alueella toimivat kansalaisjärjestöt.

Palvelurakennus toteutetaan projektiallianssimuotoisena hankkeena. Rakentaminen alkaa tammikuussa 2019 ja tilat valmistuvat kesäkuussa 2020.Hankkeen suunnittelijaksi on valittu arkkitehtuurikilpailun voittanut arkkitehtiryhmä Auer & Sandås Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Opus Oy, jotka on sittemmin kytketty allianssikumppaneiksi.

Uusi valtuustoryhmä

Kaupunginvaltuuston kokoonpanoon tulee muutos ja valtuusto merkitsi tiedoksi uuden Terve Helsinki -nimisen valtuustoryhmän perustamisen sekä Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään kuuluneen valtuutettu Paavo Väyrysen liittymisen siihen. Helsingin valtuustossa on tämän jälkeen 12 valtuustoryhmää.

Helsingin kaupunginvaltuuston 29.8.2018 pidetyn kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme